Mám zažltnuté zuby

simoness65
24. jún 2017

Ahojte mam 13 rokov a mám strašne zažltnute zuby. Bojim sa vyskušat sodu bikarbonu alebo kypriaci prašok. Ževraj to ničí sklovinu. Ako si ich mám vybieliť?

henikav
24. jún 2017

@simoness65 sodu bikarbonu ani kypriaci prasok ani neodporucam, nicia sklovinu, ale skus slane zubne pasty

simoness65
autor
24. jún 2017

@henikav skusila som už všetko a nič nepomáha
...
Vedeli by ste mi poradiť akú napr.?

pilotka32
24. jún 2017

Ahoj skus banan, dobre je ho aj papat, ale ja mam overeny recept ktory tvoje zubky neznici ale pekne vybieli. Osup si banan a spapaj ho. Supkou z banana si vycisiti zuby. Samozrejme tou vnutornou stranou aspon minutu si zubky suchaj a kludne aplikuj aj dva alebo tri krst tyzdenne. Ja som videla rozdiel uz po prvom pouziti. Potom si normalne umy zubky zubnou pastou 🙂

sovica
24. jún 2017

A navštívila si aj dentálnu hygieničku? Treba nájsť dobrú a efekt je naozaj viditeľný. Máš zubný povlak a pravdepodobne aj zubný kameň. To odstráni len dentálna hygienička.

25daniela
24. jún 2017

Ja s mojou dcerou, ktorej sa robia taketo povlaky, zozltnute az do tmava zajdene, riesim uz od 9 rokov, ved nechcem, aby sa trapila. Chodime koli tomu k zubarovi, jej nezaberali ziadne "babske" recepty a nechcela som na nej robit pokusy, tazke sme vela neskusali. Zubar to vyriesi jednoducho opieskovanim a dokladnym ocistenim.. Teraz ma strojcek, tazke sa zubom venuje velmi, podla mna su dost dolezite..
Co sa zverit rodicom, aby to s tebou riesili?

simoness65
autor
24. jún 2017

@pilotka32
@sovica
Určite skúsim ďakujem

simoness65
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sovica
24. jún 2017

Aj ja mám "tetracyklínové" zuby, ale len horné jednotky (polka zuba biela, polka zažltnutá. Kamoška mala celé jednotky zažltnuté. S tým nespraví nič ani dent. hygienička, ani žiadny "babský recept". Kamoška si na tie predné zuby dala spaviť biele násady. Ale napriek všetkému, ak máš zažltnuté všetky zuby, tak to nebude tými liekmi. Bude to nesprávnou zubnou hygienou a je prirodzené, že pitím niektorých nápojov a jedením potravím sa na zuboch povlak spraví. V tejto dobe je už, myslím, celkom normálne aspoň 1x za rok dať vyčistiť zuby dentálnej hygieničke. Neviem, či je to na SK hradené poisťovňou, treba sa opýtať. My nežijeme na SK, ale svoju dent. hygieničku mám na Slovensku a platím si to keš. Ja na ňu nedám dopustiť - je skvelá 🙂.

simoness65
autor
24. jún 2017

@sovica
Niektoré sú zdravo žlté a niektoré nie.
Raz mám tie zuby belšie potom mi zas žažltnú. Zuby si umývam ráno aj večer

stankadu
24. jún 2017

ahoj, zvyknem pozerávať Dámsky klub, tam nedávno hovorili o bielení zubov. Doktor rozprával aj o tom, že zdravé zuby sú trošku "žlté". Treba si dať najprv odstrániť zub. kameň a potom bud používať bieliacu pastu alebo je také pero na zuby. Ale z vlastnej skúsenosti ti dám radu, že ked máš na predných zuboch už bielu plombu, tú ti nič nevybieli. Ak ju máš a budeš si bieliť zuby, plomby budú viditelné.

simoness65
autor
24. jún 2017

Plomby mam len na stoličkách

simoness65
autor
24. jún 2017

@stankadu horné predné zuby sú žlté skor do biela ale skôr ma trápia tie dolné predné:/

stankadu
24. jún 2017

tak vyskúšaj bieliace zubné pasty a uvidíš

lilke
24. jún 2017

Každé ráno 15-20 min. (dlhšie nie) si premieľaj v ústach kokosový panenský olej. Potom vypľuť (nie do výlevky, upchal by ju, najlepšie do nejakého sáčku a do koša). Čiastočne to vybieli zuby, zbavuje pachuti aj zubného povlaku. Spočiatku je to nechutné, ale rýchlo si zvykneš. Prečítaj si na nete.

simoness65
autor
24. jún 2017

@lilke
Určite skúsim ...dakujem

mishkamishka
25. jún 2017

v lekarni byvala Biela perla, system na bielenie zubov doma. Stala cca 13 eur. Ale funguje super. Mozem odporucat.

dorottka
25. jún 2017

Zltkasta farba je casto neo

dorottka
25. jún 2017

Zltkasta farba zubov je casto normalna, prirodzene biele zuby ma malokto, proste ti presvita dentin, ktory je 'zlty', mas transparentnejsiu sklovinu a s tym neurobis nic okrem nasadenia faziet a to neodporucam. Pokial si zuby cistis a stale ich mas zlte, je to ich prirodzena farba. Vekom aj tak kazdemu prirodzene zuby stmavnu, tym ktori maju prirodzene belsie zuby ako keby zosednu, tym ktori maju zltkaste zvacsa ostanu take iste.

6699333
25. jún 2017

@simoness65 ahoj vyskúšaj toto stojí okolo 4,50€ ale je výborná už po týždni zbadas rozdiel

cmeliak123
17. feb 2019

Ahojte mám otázku chcem si chemicky doma vybieliť zuby a mám taký problém že na jednom zube mám malú plombu že ako teraz
Že či sa da že si ich budem doma bieliť a potom prídem k zubárovi či by mi ju nevymenil ako ten belší odtieň