Dobrý deň chcem sa soytat mám 15 rokov a chyba mi horny zub, mala som ísť na strojček nedávno prekladali to (museli mi vytrhnúť niekoľko zubov) už som sa tešila že konečne mi s tými zubami niečo spravia (vyzera to hrozne) zubárka ma poslala prec že mi to nepomôže a že vie že to chcem len kvôli tomu že to je trendy a že mám prísť keď budem mat 18 čo mám robiť? Kontaktovať inú zubárku na strojceky? Ostatne zuby mám celkom vpohode ale ten jeden zub tam strašne vidno že chyba
Zmeň zubárku
Ahoj, do 18 rokov ti na strojček a všetky vyšetrenia ohľadom neho (výmena gumičiek, drôtika) prispieva zdravotná poisťovňa. Od 18 rokov si už ako samoplatca.
Ja som mala strojcek tiez okolo 15, mala som horne zuby ovela viac v predu a teda som velmi tazko jedla napriklad. Vytrhli mi 2 zuby z vrchu a vsetko poposuvali dozadu strojcekom. Dost to bolelo mala som ho 2 roky. Urcite zmen zubarku, teraz je ten spravny cas na strojcek.
@annamaria451 môjmu synovi nevyšiel predný zub, nasledoval strojček kvôli medzere,rezanie a pokusy ho vytiahnuť, a roky tvrdenia, že už sa posunul (za tie roky "čo sa posunul už by ho mal až po pas) v 17tke sme mu dali urobiť zub na sklenenom vlákne, keďže implantát nemôže, keďže zub tam je zaseknutý.
no ak mas zuby v pohode naco chces strojcek? ten ti nepomoze na chybajuci zub (nepises ako a preco si o neho prisla) ries dieru v zube nie strojcek na ten ked nemas indikaciu nedostanes ho cez poistovnu
@kacena4 lenže mne povedali že strojček potrebujem že proste mi to dokáže zuby posunúť a tu medzeru bude menej vidno alebo vôbec zub nemám preto lebo mi tam proste nerastie mám to aj na röntgene
@annamaria451 kľudne zmeň zubárku. Keby ma niekto poslal preč, už ma tam neuvidí a dostane odo mňa recenziu za správanie, prístup a biednu odbornosť.