Mali vaše bábätka horúčky, keď im išli zúbky?

katalin251
1. máj 2012

moja malinka ma uz druhy den horucky.doktorka povedala,ze to jej idu zubky.davam jej cipky paralenove,horucku jej stiahnu na par hodin a potom zase ma.mozem jej dat aj nurofen sirup po 6 hodinach ak jej ten paralen nezabera?mavaju deticky horucky pri zubkoch a ako dlho?neni to uz vela ked ma 2 dni horucku a zubok zatial ziadny?

anjelicek26
1. máj 2012

@katalin251 - horucky zo zubou neexistuju. Je to s tym spajane, lebo ked idu zubky, znizuje sa prirodzena imunita dietata a dieta lahsie nachyta chorobu, virozu, dopln vhodne. Ale stale je to nieco, proti comu treba realne bojovat, nie to odpinkat - ze zuby. Ziadne zuby. Tie teploty nesposobuju. Zvlastny pristup lekarky.

anjelicek26
1. máj 2012

Jaj a k otazke - Saska nemala horucku odkedy je na svete a zubov ma aktualne 21. Maxi mal horucky v lete, dva dni, sli mu zuby - ale predovsetkym dostal upal! Takze to mal z toho... zuby mu sli len nahodou..

lucka1987
1. máj 2012

@katalin251 mame vonku 3 zubky .. dalsie sa tlacia... nemame teploty , jedine co tento 3 zubok sprevadzalo, bola redsia a castejsia stolica.

koniarova
1. máj 2012

@katalin251 Aké malej spravila vyšetrenia? Zrejme boli všetky negatívne, keď dospela k tejto čudnej diagnóze. 😒 Zvýšené teploty pri zuboch sme mali, ale len do cca 37,5. 😉

polyana
1. máj 2012

môj syn mal 3 dni vkuse teploty, bolo to aj do 39,5 - stále to bolo ako na hojdačke. Tolko čo kleslo, o pár hodín to bolo späť. A po troch dnoch mu vyšli vonku 3 zuby naraz. A ked boli von- aj teploty prešli akoby uťalo. Takže ja som toho názoru, že zuby spôsobujú zvýšenie teploty ale nie u každého. Druhý syn- dvojča- nemal absolútne problémy. Takže je to individuálne. A čo sa týka liekov- tak pri fakt vysokých teplotách sa kludne môžu dávky dávať už po 4 hodinách a nie po 6-tich. A v prípade, že už aj po 2 hodinách ide teplota hore- tak už po dvoch môžeš dať opať niečo proti teplote ale i inej skupiny. To znamená ak dávaš paralen- tak môžeš kombinovať s nurofenom. Ja mam tiež túto kombináciu zaužívanú.

adkoalauri
1. máj 2012

Mali sme. Buď horúčky-aj do 39, alebo hnačky alebo soplíky.

zden2
1. máj 2012

Ahoj aj môj syn mal horúčky pri zúbkoch - často mu šli po dva zúbky tak si to chúďa odtrpel. Bolo obdobie že mal 39,5 dva dni takmer v kuse.... v lekárni nám odporučila striedať čípky a nurof. sirup. Zúbky vyšli a po teplote už zostala len spomienka .... A tiež mal takmer pri každej horúčke soplíky a strašne si ťahal uši.... ale ako vravím keď sa zúbky prerezali tak zas bolo dobre....