moja malinka ma uz druhy den horucky.doktorka povedala,ze to jej idu zubky.davam jej cipky paralenove,horucku jej stiahnu na par hodin a potom zase ma.mozem jej dat aj nurofen sirup po 6 hodinach ak jej ten paralen nezabera?mavaju deticky horucky pri zubkoch a ako dlho?neni to uz vela ked ma 2 dni horucku a zubok zatial ziadny?
Jaj a k otazke - Saska nemala horucku odkedy je na svete a zubov ma aktualne 21. Maxi mal horucky v lete, dva dni, sli mu zuby - ale predovsetkym dostal upal! Takze to mal z toho... zuby mu sli len nahodou..
@katalin251 mame vonku 3 zubky .. dalsie sa tlacia... nemame teploty , jedine co tento 3 zubok sprevadzalo, bola redsia a castejsia stolica.
@katalin251 Aké malej spravila vyšetrenia? Zrejme boli všetky negatívne, keď dospela k tejto čudnej diagnóze. 😒 Zvýšené teploty pri zuboch sme mali, ale len do cca 37,5. 😉
môj syn mal 3 dni vkuse teploty, bolo to aj do 39,5 - stále to bolo ako na hojdačke. Tolko čo kleslo, o pár hodín to bolo späť. A po troch dnoch mu vyšli vonku 3 zuby naraz. A ked boli von- aj teploty prešli akoby uťalo. Takže ja som toho názoru, že zuby spôsobujú zvýšenie teploty ale nie u každého. Druhý syn- dvojča- nemal absolútne problémy. Takže je to individuálne. A čo sa týka liekov- tak pri fakt vysokých teplotách sa kludne môžu dávky dávať už po 4 hodinách a nie po 6-tich. A v prípade, že už aj po 2 hodinách ide teplota hore- tak už po dvoch môžeš dať opať niečo proti teplote ale i inej skupiny. To znamená ak dávaš paralen- tak môžeš kombinovať s nurofenom. Ja mam tiež túto kombináciu zaužívanú.
Mali sme. Buď horúčky-aj do 39, alebo hnačky alebo soplíky.
Ahoj aj môj syn mal horúčky pri zúbkoch - často mu šli po dva zúbky tak si to chúďa odtrpel. Bolo obdobie že mal 39,5 dva dni takmer v kuse.... v lekárni nám odporučila striedať čípky a nurof. sirup. Zúbky vyšli a po teplote už zostala len spomienka .... A tiež mal takmer pri každej horúčke soplíky a strašne si ťahal uši.... ale ako vravím keď sa zúbky prerezali tak zas bolo dobre....
@katalin251 - horucky zo zubou neexistuju. Je to s tym spajane, lebo ked idu zubky, znizuje sa prirodzena imunita dietata a dieta lahsie nachyta chorobu, virozu, dopln vhodne. Ale stale je to nieco, proti comu treba realne bojovat, nie to odpinkat - ze zuby. Ziadne zuby. Tie teploty nesposobuju. Zvlastny pristup lekarky.