Má syn málo vápnika?

20. sep 2024

Prosim vas co to moze znamenat u syna so zubkami. Boli sme u zubara aj na dentalnej a vobec sa k tomu nijako nevyjadrili. Ked som sa spytala ,povedali,ze sa to detom stava a ze uz zubky take ostanu ale mala dcerka mi tam velmi plakala tak som sa nemohla viac spytat ..tak sa pytam tu ci niekto ma skusenost a ci nieco pomoze...
Je alergicky na mliecnu bielkovinu takze denne davam calcium polku tabletky aspon ..
Dakujem.snad mi nacita foto

autor
20. sep 2024

Nejde mi pridat foto.. ma zubky a pri dasnach biele akoby odvapnene zvysok taky zvlastny nazltnuty akoby sme ich zanedbavali a pritom cistivo 2-3denne

mikitilik29
20. sep 2024

Presne také máme aj my zúbky u mladšej dcerky. S takými škvrnami sú dve spodné zúbky z vnútornej strany. Dcérka má 2 roky a na preventivke nám Dr povedal, že to nie je kaz ale je možné že počas tehotenstva som mala malo vitamínov v tele a sa jej už v zárodku urobili také zúbky. Ale ze to kaz nie je. Nepýtala som sa ci bude mat také aj trvalé zuby, ale predpokladám ze keď tieto mliečne jej vypadnú tak bude mať normálne uz🤞🙏😃

tanyan
20. sep 2024

Našťastie sme tento problém nemali, ale čítala som, že dopĺňanie vitamínu D pomáha.

autor
20. sep 2024

@mikitilik29 no my to mame praveze na trvalych bohuzial :(