Krvná zrazenina pri prerezávaní zúbkov

karin325
9. dec 2012

Baby maly ma 13 mesiacov idu mu zubky ma opuchnute dasienka a na jednom mieste ma viac opuchnute a ma to tmavofialove az cierne stretli ste sa uz s niecim takym mam ist s nim k lekarovi?

anjelicek26
9. dec 2012

@karin325 - u nas u dcerky zubar stolicky prerezal, mala to doslova az modre, strasne spuchnute, hrozny pohlad. Ja by som isla.

karin325
autor
9. dec 2012

@anjelicek26 ako to rezali v narkoze?

katy31
9. dec 2012

@karin325 Vôbec sa nemusíš báť, môj malý to mal teraz pred týždňom, rovno som utekala k lekárke a tá mi povedala, aby som sa nebála, že je to normálne pri prerezávaní zúbkov, mal to až čierne na dvoch miestach.. Ono to za chvíľku zmizne, buď kľudná, môj má 14 mesiacov a tiež nás tie zúbky trápia... 😉

anjelicek26
9. dec 2012

@karin325 - natreli jej to umrtvovacim gelom a raz dva smykli obe stolicky co mala tak hrozne, minimalne krvacanie, bolo to strasne rychlo. Normalne to nie je urcite - aj zubar vravel, ze toto je velmi skarede a treba tomu pomoct, syncek napr. nic take nemal.

euka210
9. dec 2012

ked su to stolicky, tak je to vraj bezne....nasmu zase ide druha strana, tak o chvilu nas to caka

surviver
9. dec 2012

Ak sa vam to zda az "prilis cudne a neprirodzene" tak si radsej zajdite k lekarovi,a budete kludnejsia..a ak to drobcovi nareze,tak ho to prestane boliet a nebude sa zbytocne trapit,ale ak ten hematom je malinky,tak skuste pockat a vacsinou ked sa prereze prvy hrbcek,tak sa aj hematom vstrebe a aj dasno ukludni

gaby21
10. dec 2012

@karin325 Aj nas starsi to mal, a nielen na stolickach, nejak som to neriesila, nevyzeral, ze ho to nejak extremne boli, ked sa zubok prerezal, tak sa zrazenina vstrebala

karin325
autor
10. dec 2012

@gaby21 no prave ze on to nema na stolicke ale z predu 4 zub na pravo

gaby21
10. dec 2012

@karin325 No ved som napisala, ze to mal na viacerych zubkoch, ale ty musis najlepsie vediet, ci ho to velmi boli, respektive, ci sa uz zubok prerezal, ak je uz prerezany, tak by som to uz neriesila

anickad77
5. jan 2013

@karin325 ahoj, my to riesime takisto akurat, co s tym, prave som tu nasla temu, citam, co dalej, mne mamina povedala, ze sa nemam bat, ze to sa vstrebe, ked sa zubok prereze, prve dve deti to nemali, vidim take nieco po prvy krat 🙂 a takisto to mame na 4 zubku ale na lavo 🙂 ako ste na tom teraz? uz vam to zmizlo? je uz zubok von? riesili ste to teda nejako? dakujem vopred za odpoved 🙂

bambibam
4. apr 2013

Ahojte maminy ,máme problém s dasienkami, v podstate máme len 6 zubov -2 hore a 4 dole,ale v pravo hore v okolí kde by mali rásť očné alebo 1 stolička máme veľký krvavý vačok a opuch ,príde mi to zvláštne, koľko ste čakali na vstrebanie?,alebo za aký dlhý čas po zistení ste išli k lekárke?Nechcem tam bežať ,ako vystrašené decko,ale zároveň to nechcem ani zanedbať.Dávali ste doma na to niečo?

dity13
4. apr 2013

nemusis sa obavat, dcerka to tiez mala, najma pri stolickach.. okolo zubku fialovo-cierne, a pri jednom sa nam stalo, ze to take mala aj v strede, kedze sa jej prerezali okraje, a stred bol este pod dasnom... je to pre dietatko urcite bolave, ale po par dnoch, ako sa zubok bude prerezavat, to zmizne.

valy
24. apr 2013

nas maly to mal tiez v 9 mesiacoch, ked som to prvykrat zbadala, skoro som dostala infarkt, ze co to je. Na druhy den sme bezali k zubarovi, ale nechali to tak, ze to mam pozorovat a prist znova, ak sa to nejako zhorsi (ono to bolo aj tak dost zle). Potom ale hned dostal horucky a musel brat antibiotika, aj usko ho bolelo na tej strane a detska lekarka vravela, ze to asi suviselo. Po antibiotikach to vsetko preslo a zub sa prerezal.