Krvná podliatina u 10-mesačného

bajuss21
26. feb 2024

Ahojte, malý má 10 mesiacov, je neskutočne uplakaný a nervózny, s plačom si žuje ruky. Ešte nemá ani jeden zúbok, dnes som si všimla na mieste hornej jednotky, fialovú krvnú podliatinu. Na nete, že riešiť s lekárom. Máte skúsenosť? Vážne to mám riešiť alebo počkať kým zúbok vyjde? Ďakujem!

anjelicek26
26. feb 2024

Ved to skus odfotit... nasmu ked sli stolicky mal az modre fialove podliatiny a zubar to jednym tahom narezal a bolo po reve a horucke...

anavixy
26. feb 2024

Pockat, krvna podliatina je normalna sucast rastu zubkov, moze ist o tzv. erupcnu cystu. Nie je potrebne ju riesit, pokial nie je nejak druhotne infikovana, zapalena, malo by to byt makke a nebolestive (nie viac ako bezne prerezavanie bez cysty). Za par dni by mala zmiznut a zub sa prereze.

bajuss21
autor
26. feb 2024

@anavixy U staršej som to také nevidela, taká fialová modrina opuchnuta na tom dasne, preto ma to zneistilo, keďže to vidim prvý x. Už spí tak zajtra uvidim co z.toto bude, ďakujem 🙂

anavixy
26. feb 2024

@bajuss21 Skus si vygooglit tu erupcnu cystu, alebo ak mas ig tak mddr.veronikahlavacova napr. ma o tom prispevky 🙂

macusiq
27. feb 2024

@bajuss21 ahoj aj moja mala to mala tusim 2x den pred tym ako sa jej prerezal zubok. Ako ste na tom dnes?

taktotedanie
29. feb 2024

@bajuss21 bude z toho zub