Máte niekto skúsenosť s prvými zúbkami dolnými že rástli na krivo?
Maly má 9 mesiacov a už sú v polke výjdene ale rastu na krivo skúsim týmito znakmi : / \ má ich takto.
Staršej rástli krásne rovno, síce nemala vôbec cumlík ale on má ale tiež nie často
Vyrovná sa to alebo ? Je to z toho cumlíka? Ďakujem za skúsenosti
Áno môj syn to mal, kvôli cumlikom bibs čo som až neskôr zistila... Ako sme odcumlikovali zúbky sa mu samé vyrovnali
@kris_tin257
@mamamasama ďakujem
Skúsim mu nedať vôbec, ale pije z fľaše NUK takze úplne sa tomu nevyhneme .. tým cumlíkom
Nestresuj prosim ta... zubky rastu kadejako, lebo maju este miesta lavo pravo, oni sa posunu na spravne miesto a ako vyrastu stvorky a dotrepu sa do medzery trojky, tak to bude rovne... "s cumlika" krivych zuboch sa bavime o otvorenom zhryze u 2-3 rocnych detoch a typickemu zhryzu ako na foto https://www.prophy.at/die-lieben-kinder-daumenl...
Vobec to nemusi byt z cumlika. Moj maly nikdy cumel nemal a tie dva spodne zubky ma uplne krive. Proste tak rastu.. 🤷♀️
@emamonika moj ma presne ako si nakreslila. V 12m sme zrusili denne mlieko, potom aj nocne, zostalo mu iba vecerne a nemal cumlik, cize aj kontakt s flasou minimalny po 1 narodeninach. V 2r uz to mal celkom fajn, no je vidiet, ze nie su rovne. Pre mna je ale dolezitejsia starostlivost o zubky, navstevy u zubara kazdych 6m, dentalna hygiena. Krivostvzubkov budem riesit az ked vyrastu trvale, snad budu rovne 🙏
Vôbec nerieš malým deťom rastu kadejak. Nie je to ani z cumla, horší je prst lebo tam robí reálny tlak ale cumlik nespraví také. A ze ma tieto krivé neznamená ze trvalé budú tiež. A naopak. Keď ma dieťa rivne mliečne nemusí mať rovné trvalé. Základ je čistiť q ešte sa aj tak posunu inak kým úplne vyrastú a keď treba ísť k zubárovi. Ale nič to nie je. Aj môj ma cu.lik len na spanie a nemá krivé zuby.
Je to z cumlika. Ak je to velmi krive, tak sa to nevyrovna. Ak len trocha, tak je este sanca.