Krivé predné zúbky

emamonika
23. nov 2024

Máte niekto skúsenosť s prvými zúbkami dolnými že rástli na krivo?
Maly má 9 mesiacov a už sú v polke výjdene ale rastu na krivo skúsim týmito znakmi : / \ má ich takto.
Staršej rástli krásne rovno, síce nemala vôbec cumlík ale on má ale tiež nie často
Vyrovná sa to alebo ? Je to z toho cumlíka? Ďakujem za skúsenosti

mamamasama
23. nov 2024

Je to z cumlika. Ak je to velmi krive, tak sa to nevyrovna. Ak len trocha, tak je este sanca.

kris_tin257
23. nov 2024

Áno môj syn to mal, kvôli cumlikom bibs čo som až neskôr zistila... Ako sme odcumlikovali zúbky sa mu samé vyrovnali

emamonika
autor
23. nov 2024

@kris_tin257
@mamamasama ďakujem
Skúsim mu nedať vôbec, ale pije z fľaše NUK takze úplne sa tomu nevyhneme .. tým cumlíkom

anjelicek26
23. nov 2024

Nestresuj prosim ta... zubky rastu kadejako, lebo maju este miesta lavo pravo, oni sa posunu na spravne miesto a ako vyrastu stvorky a dotrepu sa do medzery trojky, tak to bude rovne... "s cumlika" krivych zuboch sa bavime o otvorenom zhryze u 2-3 rocnych detoch a typickemu zhryzu ako na foto https://www.prophy.at/die-lieben-kinder-daumenl...

lol2219
23. nov 2024

Vobec to nemusi byt z cumlika. Moj maly nikdy cumel nemal a tie dva spodne zubky ma uplne krive. Proste tak rastu.. 🤷‍♀️

emamonika
autor
Včera o 05:42

@lol2219 ahoj a vyrovnali sa neskôr?

maxik24
Včera o 06:26

@emamonika moj ma presne ako si nakreslila. V 12m sme zrusili denne mlieko, potom aj nocne, zostalo mu iba vecerne a nemal cumlik, cize aj kontakt s flasou minimalny po 1 narodeninach. V 2r uz to mal celkom fajn, no je vidiet, ze nie su rovne. Pre mna je ale dolezitejsia starostlivost o zubky, navstevy u zubara kazdych 6m, dentalna hygiena. Krivostvzubkov budem riesit az ked vyrastu trvale, snad budu rovne 🙏

ronie338
Včera o 06:48

Vôbec nerieš malým deťom rastu kadejak. Nie je to ani z cumla, horší je prst lebo tam robí reálny tlak ale cumlik nespraví také. A ze ma tieto krivé neznamená ze trvalé budú tiež. A naopak. Keď ma dieťa rivne mliečne nemusí mať rovné trvalé. Základ je čistiť q ešte sa aj tak posunu inak kým úplne vyrastú a keď treba ísť k zubárovi. Ale nič to nie je. Aj môj ma cu.lik len na spanie a nemá krivé zuby.

lol2219
Včera o 08:30

@emamonika ma este len vyse roka, zubar povedal, ze je to uplne v poriadku 🙂