Koreňové kanáliky - zuby

14. nov 2024

ahojte, uz vyse roka riesim problem so zubom, bolestami. najprv mi vytahovali nervy zo zubu, ktory sa mi zapalil. Odvtedy opakovane chodim na cistenie kanalikov, nasledne zaplnenie. Uz rok to ide takto dookola a doktor mi dal moznost finalne zub vytrhnut alebo dat vycistit mikroskopicky. Nemate niekto skusenost, ci sa oplati investovat vraj 300-400€ na cistenie,kt nemusi zabrat alebo je skor lepsie zub vytrhnut? Popripade ci sa oplati stale to dookola cistit a docasne zaplnat.

gemerka17
14. nov 2024

Urobiť kvalitné ošetrenie s mikroskopom u odborníka je najlepšia možnosť. To si mala dat urobit hneď a nie u svojho lekára dookola šmejtne čistiť bez technologie. Zmeň zubára, ten tvoj ťa len vycical z peňazí a sam vedel, že nemá šancu to opraviť. Ale tak zarobil.

autor
14. nov 2024

@gemerka17 Nastastie som za zub platila iba pri vyplni raz 130€, inak cistenie vzdy zdarma. Takze sa oplati radsej investovat do cistenia pod mikroskopom? Lebo teda zub je vraj zdravy

yanni
14. nov 2024

Jasne; ze sa oplatí: zuby sa zachraňujú; nie zbytočne trhajú. Tvoj zubár tá len zavadzal. Keď po porvom ráže videl; že nemá šancu to dať do poriadku; hneď tá mal upozorniť. Nie ťahať tá za nos rok. Ja som mala tiež zápal. V priebehu 5tich týždňov som mala uz aj inlay v zube. Vyvrátenie; vytiahnutie nervu; 2 krát na preliečenie zápalu a následne vyplnenie kanálikov a zaplombovanom ( vloženie keramického inlay). My žijeme v zahraničí a tu majú bežne zubári mikroskop. Netreba nikde inde chodiť. Ak nemá, dobrý lekár upozorní a dá na výber.

sis12345
14. nov 2024

Nepíšeš o ktorý zub ide, ale čo si neuvedomuješ je, že ak dôjde k extrakcii tak bude nutné ho nahradiť fixným mostíkom alebo implantátom, čo je finančne najnáročnejšie riešenie. Jednoznačne skús mikroskop pretože vlastný zub je vlastný zub.

rebi789
14. nov 2024

Ja som mala presne to iste a dala som si to vyčistiť mikroskopicky za mňa určite odporúčam

rozculena
14. nov 2024

nájdi si zubára,ktorý používa mikroskop

ja_mama
14. nov 2024

Ja by som si uz bez mikroskopu ani nedala cistit korene...tiez mi predosly zubar uz chcel zub vytrhnut, lebo sa mu to nedarilo poriadne vycistit (vraj blby zub, nestandartne korene, neda sa to...), sla som k inemu Dr s mikroskopom a aj ten blby zub mi predsalen dokazal zachranit..aj keby len na par rokov, tak si myslim ze sa to oplati..

miskamisiq
14. nov 2024

Mne dal zubar na výber, že vytrhnúť zub a spravi mi korunku alebo môžem dať prečistiť. Prečistenie, že niekomu vydrží 3 roky, niekomu 7 a niekomu aj dlhšie. Ja mam od precistenia kanálikov už 8 rokov a všetko v poriadku.

autor
14. nov 2024

Ďakujem pekne za každú odpoveď, ja som žila v zámienke,že môj zubár je odborník a bola som spokojná s jeho prístupom,no ako čítam,bojím sa,či mi iba neublížil. Jedná sa o horný zub o 6 ak dobre píšem a teda momentálne mi ho nechal otvorený, z čoho mám hrozný strach, nakoľko sa mi tam može dostať hocičo. aje to citlivé, ale môj zub hocijake záplnenie odmietal a vždy to bola neskutocná bolesť a tlak. Vraj mi ten zápal v začiatkoch prešiel do kosti,potom preliečena atb a nedávno sa mi kanáliky zalievali vraj krvou. Tak ja už neviem,každopadne zvážim určite to mikroskopicke ošetrenie, len už nájsť kde najlepšie a cenovo dostupné

ja_mama
15. nov 2024

Ak nemas dobre vycisteny kanalik az do konca, tak sa ti bude vzdy zapalovat, neexistuje aby sa vyliecil...musi to byt 100% vycistene a to sa bez mikroskopu niekedy neda..

autor
22. nov 2024

Ahojte, bola som na čistení pod mikroskopom 2 dni dozadu a vyzeralo to všetko,že už je pokoj, no znova to isté- pulzujúca bolesť (nie stále). Je to normalne? Mam ist zajtra na opatovne cistenie ale neviem, ci to nie je iba reakcia na zakrok