Kedy začať s umývaním zúbkov?

evinkal
8. okt 2010

Milé mamičky,chcem sa opýtať,kedy začať s umývaním zúbkov a ako s tým začať?Teda aká kefka,poprípade pasta?

andrea487
8. okt 2010

ahoj no ja som vytierala s gázou už tie prvé zubky,a ked mala 4 cca v 8mes. tak som kupila kefku a pastu colgate 0+ kefka tu kupis i v drogerii i lekárni mi máme MAM kefku a teraz má 17mes.a akurát vcera som kupila novu lebo tamtá bola už zlá.. 🙂 🙂

bobka1983
8. okt 2010

ahojte, s umyvanim zubkov treba zacat hned od narodenia uz vytierame vecer dasienka gazou bud cistou vodou, alebo repikovym ci kamilkovym odvarom. a potom jasne ze ked pride prvy zubok treba tak isto pokracovat v tom, alebo sa da kupit taka kefka v lekatni kt. si nastoknes na prst a a tym poumyvas bez pasty. ked je babo vacsie a ma uz viac zubkov zacni skusat s detskou kefkou-znacka je jedno ale najlepsie su kefky s tvrdostu medium-ak zozenes taku tak kup taku a eventualne k tomu aj detsku pastu-len musi byt podla veku-lebo daktore obsahuju flor a kedze deticky papaju pastu je dolezite aby bola bez neho, lebo je v traviacom trakte vo vacsom mnozstve skodlivy. v paste by mal byt az ked babatko bude chapat ze pasta sa nepapa.

stanica
8. okt 2010

kefkou umyvame odkedy narastol prvy zubok, kefka 0+ (mali sme curaprox, teraz MAM), pasta bez fluoru (mame zubny gel Weleda)

berus222
8. okt 2010

ja som umyvala tym naprstkom od kedy mu narastol prvy zub. teraz mame detsku zubnu kefku (este nema klasicke stetinky). ale planujem mu kupit normalnu kefku pre deti a uz aj pastu.