Kedy začať čistiť prvý zúbok?

20. máj 2022

Kedy ste zacali? Až keď bol úplne vonku alebo už keď len kúsok vytŕčal? A ešte otázka- čistili ste ráno aj večer ci len večer? A večer pred posledným mliekom alebo po mlieku? V noci už dcérka neje, ale často mi na večernej fľašky zaspí a spi do rána tak neviem ci ju ešte mordovat s čistením zubov..

syslik81
20. máj 2022

len tak plienkou som prebehla hned potomaz ked bol vonku lebo ju boleli dasna a ak uz vecer neje tak po poslednom mlieku ,,, rano a vecer

lucijalucy
20. máj 2022

Čistila som tým silikónovým náprstkom hneď ako začal rásť aj ráno aj večer. Aby si syn zvykal hneď. Večer ideálne po mlieku som dala ešte napiť vody aby si vypláchol mlieko z úst a potom som čistila. Ale tak zasa nerobila som vedú keď zaspal po mlieku, vyčistila som ráno. Záležalo od situácie.

autor
20. máj 2022

@lucijalucy a kde si kúpila ten naprstok prosím?

zojanka
20. máj 2022

Ja čistím po večernom kúpaní. Okúpať, vyčistiť zuby, obliecť, vypije mlieko a spí. Ideálne by bolo čistiť po mlieku, ale to už je unavený, zrelaxovaný. Hlavné je aby sa pred nocou vyčistil ten celodenný povlak čo má na zuboch/zube. A ak ho to nebolí tak už od 1.prerezaného.

dagmarovita
20. máj 2022

to skus s handrickou vytierat od mlieka nie kefkou.

appletree
20. máj 2022

Ahoj, urcite nie handricka ani silikonovy naprstok, tie dobre nevycistia, viem od detskej zubarky. Treba kupit jednozvazkovu zubnu kefku a tou umyvat odkedy sa zubok prereze teda necakat az cely vyrastie.

majlo1234
20. máj 2022

A ako postupovat, ked mi dieta hryzie do kefky? Celkovo velmi tazko sa mi cistia zubky, nechce si nechat a je to boj