Kedy ste začali deťom umývať zúbky?

patkaaa
11. feb 2013

Môj chlapček má 11 mesiacov a 6 zúbkov. Neviem, či už mu mám zúbky umývať alebo až neskôr. Je detská zubná sklovina jemnejšia? Neuškodím mu?

janka196
11. feb 2013

ahoj ja som obom detom umyvala od prveho zubku. nech si navyknu 🙂 na to prve umyvanie staci jemnucka kefka a bez pasty urcite 🙂

ikke
11. feb 2013

uz si mu niekolko tyzdnov mala umyvat...
zubky sa umyvaju odkedy vyjde ten prvy!

bubiky
11. feb 2013

urcite od zaciatku, aspon proforma, nech maju navyk. Suhlasim s Jankou196, ze samoska staci bez pasty.

egyptanka
11. feb 2013

Od prveho zubku bez pasty, ked mala cca 1,5 roka tak s troskou pasty.

moon1979
11. feb 2013

ahoj, ja som vytierala pusu aj keď nemal ešte zúbky, aby si zvykol od malička na čistú pusu a neskôr aj na kefku ... čistou vodou a kefkou som začala od prvého zúbka a potom okolo 1,5 roka aj s trošilinkou pasty ... ústna hygiena je veľmi dôležitá od úplného začiatku 🙂

11nika11
11. feb 2013

od prveho zuba,cize cca od 4,5mesiaca.nasa Sofia zboznuje umyvanie zubov,sama si kefku pyta 🙂

alex31
11. feb 2013

... od prveho zubka ako sa hovori ..... najskor len jemnucko aby si zvykol bez pasty ale ked zubkov uz bolo viac tak sme zacali pouzivat aj pastu Elmex a tu pouzivame doteraz ... aj pastu aj kefku .....v 11 mesiacoch sme uz umyvali jedna radost 😀 nastastie ani u nas ziadne problemy neboli 🙂

simca06022011
11. feb 2013

ja som cistila od prveho zubu, s pastou... aj bez pasty.. bez pasty si vacsinou nmala "citi zuby" este po mne...

pimpulienka
11. feb 2013

Od prveho zubka s malilinkym množstvom pasty

trinka
11. feb 2013

u nas sme "umývali" este pred prerezaním prvého zubka... každý vecer vsetci spolu v kupelni. Mala dostala taku akože kefku gumenu a ked sa jej prerezal 1. zubok, tak aj s pastickou Elmex od prveho zubka. Nemame ziadne problemy s tým, že by sa im nechcelo alebo by vymyslali. Zvyk je železna kosela. 😉

katkas1
11. feb 2013

dcere od 6 mesaicov, len co jej vysli prve 2 zubky a synovi len asi pred mesiacom sme zacali lebo ani za boha mu dostat kefku do pusy, teraz si ich pekne sam umyva, my potom dosuchame a hotovo a ma krasne zdrave zuby

didi44
11. feb 2013

..s ohladom na to, ze moje deti sa narodili a uz mali zubky...umyvaju si ich od narodenia.. 😀

lubina
11. feb 2013

hned ako vysiel prvy zubok, ale zubnu kefku hryzla uz aj predtym, ked sa jej tizubky zacinali rezat, zrejme ju to upokojovalo, tak ju rada obhryzala 😀

3lussik710
19. feb 2013

hned od prveho zubku, rano aj vecer 🙂 pastu pouzivame elmex a kefku curaprox

piacere
19. feb 2013

Od prvého zuba, čiže od 4. mesiaca. Do roka bez pasty, od roka s pastou Weleda z DMky. Kefka Curaprox.

1234lubka
19. feb 2013

od prveho a malemu sa to velmi pacilo 🙂)) aj dodnes to ma rad 🙂

babulka1978
19. feb 2013

od prveho , a od zaciatku placeme a nenavidime to 😒 Kefka detska Curaprox, do roka bez pasty len Luckou, teraz uz aj detska pasta Colgate, Elmex....su rozne......

snehulienkatrpaslik
19. feb 2013

my tak od 14-15 mesiaca...pouzivame malicku kefku, bez zubnej pasty, iba namocime do tecucej vody....celkom sa mu to paci, tvarime sa pritom vsetci, ze ide o velku zabavu....umyvame zatial iba pred spanim, 1x denne, ale uznavam, ze nie vzdy ma na to naladu, tak vtedy to nesilime 🙂 syn ma teraz 18 mesiacov..

mahulenka87
19. feb 2013

zubky treba umývať odkedy sa prereže prvý. Dotiaľ sa ústačká vytierajú čistou namočenou handričkou alebo plienočkou, aby mliečko v pusinke nekyslo.

keira
20. feb 2013

a su specialne kefky? treba sa pytat v lekarni na ne?

dobi382
1. mar 2013

Baby ja som malemu zacala umyvat zubky ked mal 20 mesiacov lebo uz mal vsetky zubky prve dva mu vysli ked mal 3 mesiace no umyval si ich sam sem tam no a o par dni z toho dostal slintavku cele dasienka mal zapalene teploty 40,nic nepapal sli sme k lekarke predpisala nam vela vitaminov masticiek a antibiotik boli sme 10 dni inkubovani potom sme zasli k zubarovi a pani zubarka povedla ze ziadnom prípade zubky nečistit pokial dieta nenastivilo prvu prehliadku a mame príst az ked bude mat 3až 3,5 rôčka,že nemam davatani kupovat ziadne detske pasty že ked prídeme on nam poradi

martincankasr
1. mar 2013

Ako nam vykukol prvy, najprv len prstom a vodou aj teraz len vodickou malej sa to paci rada mi cuca vodicku s prstov 😉