Kedy ste boli so svojimi deťmi na dentálnej hygiene?

zuzinka888
23. jan 2024

Ahojte, kedy ste boli so svojimi detmi na dentalnej hygiene?? Nas zubar nas ani nechce objednat na kontrolu- ze je este cas. A karty novym spadovym pacientom zaklada az v 6-8 rokov. Argument ze 2x do roka preventivka neobstoji- dieta nespolupracuje a on nema cas cakat kym sa umudry.🙈

janababana
23. jan 2024

@zuzinka888 aj mne povedala zubarka, ze skor ako od 3r berie len ak dieta spolupracuje a rozumie pokynom, inak nie.

janinah
23. jan 2024

Vnucik v Česku bol už 2x u zubára.ma 2 roky 3 mes.

viestta
23. jan 2024

@zuzinka888 najdi vam ineho zubara. Nas zubar ma cas pracovat aj s nespolupracujucim pacientom, este sa nestalo, aby sme odisli s tym, ze nespolupracuje. Na zaciatok stacilo ak otvori usta, raz bolo aj tak, ze mlady nechcel sadnut do kresla, tak mu pozrel do pusy pri dverach. So zubarom sa bol zoznamit ked mal cosi viac ako rok, a odvtedy tam chodime kazdy pol rok.

animus
23. jan 2024

@zuzinka888 na preventivku chodíme s dcérou od jej 1,5roka pravidelne každého pol roka. Teraz má tri roky. Keď sme boli v 2,5 roku zubárka vravela, že má povlak, povedala že treba lepšie čistiť a ak nezmyzne môžme spraviť dentálnu hygienu. Týždeň dozadu sme boli na preventívke a bola spokojná že povlak sa podarilo vyčistiť a dentálnu zatiaľ netreba. Ja som hľadala takého zubára, ktorý berie deti hneď a nevyhovara sa na neviem čo. Prvá preventivka bola skôr hra a zoznamovanie sa s tým čo ju čaká. Vždy pri odchode dostane odmenu a dcéra tam chodí rada.

len_nig
23. jan 2024

Zrejme najlepšie spravíš, keď si nájdeš iného zubára. Ja chodím s našim od 1 roka normálne 2x ročne, prístup top,. prispôsobená doktorka deťom

mikadooo
23. jan 2024

@zuzinka888 poslala ma prvý krát s 11 ročnou dcérou. Na prehliadke mi spolupracujú všetky deti. 9 ročnú ani 6 ročného zatiaľ neposlala. Neviem ako by ti dieťa spplupracovalo na dentálnej hygiene, ak nespolupracuje ani u zubára...🤷. Dentálna je podľa mňa "horšia" v tomto. Tam už proste dieťa musí vedieť mať otvorené ústa a vydržať.

silvike
23. jan 2024

@zuzinka888 Moj najmladsi bol na dentalnej hyg. 1x ked mal 2,5 roka. Mal dost zubneho kamena na prednych 4 dolnych zubkoch. Zvladol to perfektne, vyborne spolupracoval, nechal si super vycistit zubky. Boli sme vsetci z toho prekvapeni, jaky je uzasny. No na dalsej dentalnej v 3,5r. uz viac vymyslal, plackal, uz to nebolo take jednoduche. Ale tak zvladli sme.

mikadooo
23. jan 2024

@zuzinka888 aha teraz čítam ešte raz pozornejšie, no toto je na výmenu zubára, že ani kartu nechce založiť a nemá čas čakať kým bude dieťa spolupracovať... Tam bude problém aj na jeho strane, jednoznačne by som najskôr hľadala iného zubára.

zuzinka888
autor
23. jan 2024

@mikadooo tak dufala som,ze maju take tie hryzatka - ktore drzia usta otvorene a ze zubky osetria. Uz som obvolala asi 4 ale ked poviem vek tak nie. Vsimla som si pri umyvani ze ma na hornych jednotkach porusenu sklovinu zacinajuci kaz tak som dufala, ze ho trosku spomalime.🙈

colsami
23. jan 2024

Ahoj, treba najst zubara ktory je ochotny brat aj deticky prip nespolupracajuce. Ano nerobi to kazdy a nie je to uplne jeho povinnost, aj oni maju moznost vybrat si klientelu na kt.sa budu specializovat a neda sa robit uplne vsetko, takze len hladaj kde maju vytvorene podmienky aj pre malickych, nech ma dobru skusenost od mala a spolupracuje potom aj ako starsie dieta... aj keby ordinuje dalej, tolko uz prejdete.

mamatroch
23. jan 2024

@zuzinka888 mam 3 deti a vsetky chodia pravidelne na preventivku k zubarovi od 3 rokov. Na dentalnu hygienu zacali o cosi neskor raz rocne, odporuca sa, aby prave ta hygiena bola tym prvym vykonom, co sa v ustach robi, aby si dieta zvykalo, ze sa v tych ustach uz nieco robi, ale neboli to. Vcera bol moj najmensi cerstvo 5-rocny na hygiene prvykrat a vydrzal tam dobrych 15 min v kresle. Zase ale nasa hygienicka je top, cely cas sa s nim rozpravala, chvalila ho, vysvetlovala mu, co robi, sam si mohol vodu do poharika napustit, povozila ho na kresle... Vysvetlila jemu i mne, na co si dat pri cisteni lepsi pozor, na ktore miesta sa viac zamerat...

Ozaj Ti odporucam zubara, co tu trpezlivost na deti ma. Ja som mala zo zubara panicky strach uz od detstva, toto som pre svoje deti nechcela. Dobry zubar pre deti stoji za to, i keby si mala za nim do ineho mesta cestovat.

iritka
23. jan 2024

@zuzinka888 hladat zubara, idealne detskeho ak uz zacina kaz.

monika4487
23. jan 2024

Skusila by som obvolat sukromnych zubarov z vacsieho mesta pri vas. Nam zubarka, kt. je top v odbore odporučila na zacinajuce kazy, problem so sklovinou tuto pastu ,GC Tooth Mousse Strawberry (aspon kym niekoho nenajdete). Dcere to stopuje medzizubny kaz medzi 4-5, uz 3 roky. Zatial jej len robia snimok ci sa to nezhorsuje, ale zatial je to v poriadku.

maris5
23. jan 2024

@zuzinka888 hladaj empatickeho zubara. Ten ktoreho ste oslovili nie je a ani nebude ked bude mat dieta 6-8 rokov.
Raz som si vypocula ako zubar vrieskal na dieta, otvor usta, nemas cas tu na teba a pod. Toto dieta akurat vystresuje a zanecha v nom traumu na zubarov.
Ja som obom detom vysvetlila co sa od nich ocakava, isli sa pozriet na preventivku rodicov, aby videli co sa tam deje. Ked isli prvy krat k zubarke, povozila ich na kresle, ukazala zrkadielko ako sa pozrie na zubky, skusila na ruke ako fuka vzduch, ktorym im bude fukat a vsetko sranda, zvladli to. 4 rocny zvladol dentalnu hygienu, lebo tam bola mila pani, ktora mala zaujem ich osetrit.