Milé mamičky, milý oteckovia. Úprimne povedané, už som zúfala. Mám 16m dcérku. Od 5m nespíme pre zúbky. Prvý sa jej prerezal v 5. mesiaci a posledný očný nedávno. Od prvého zúbka nekľudný spánok, plač, slintanie, hrýzanie, opuchnuté líca i ďasienka, horúčky, soplíky......pri prvých stoličkách zápal stredného ucha a pri poslednom očnom zúbku sme skončili v nemocnici. Už som si myslela, že aspoň na chvíľočku bude po toľkých mesiacoch kľud, ale márne. Momentálne máme soplíky, je unavená, mrzutá a plačeme zo spánku. Môžu to byť už posledné stoličky? Všade čítam, že sa prerezávajú okolo 20.-30-teho mesiaca. Môžu aj skôr???? Ďakujem za rady 🙂
@monikaaa135 mojmu najstarsiemu sa snad vsetky zuby prerezali do roka....ale zas uz je tretiak a ma len dva dospele zuby 🙂 tej strednej stolicky vysli teraz pred par mesiacmi...ma 3 a pol roka 🙂 ta najmladsia je zubovo niekde medzi nimi 🙂
@monikaaa135 to je tak individualne... Mojim vysiel prvy zub v 11. a 12.m. Dcerka ma 34m. a posledne stolicky este nema..
Ci to,co ma,je zubkami,zisti skor doktor... Ja som myslela,ze idu tie zubky a nakoniec bol z toho o par dni zapal priedusiek. :((
@monikaaa135 a očkovana bola počas tohoto obdobia?
mojej vysli az ked mala 3 roky a 5-6mesiacov. prvy zub mala v 11.mesiacoch
@monikaaa135 zuby su strasne individualna zalezitost. Moj ma tiez 16 mesiacov, prvy zub mu vysiel v 10mes. a teraz ma hore 6 zubov a dole len dva, o ocnych ani nechyrovat. Takze za mna: moze to byt zubami, ale rovnako aj nemusi, vsak je zima, sneh, moze byt prechladnuta, unaavena z nejakych novych stimulov...