Kedy mám ísť prvýkrát s dieťaťom k zubárovi?

bobka200
10. nov 2014

prosim vas kedy sa ide prvy krat k zubarovi s dietatom? som pocula ze po dovrseni 1 rocka.je to pravda ci je to este skoro?

miku1
10. nov 2014

@bobka200 Nám lekárka kázala prísť, keď bude mať malá už skoro všetky zúbky vonku. So staršou som bola, keď mala necelé 2 roky, išla som na zubné so sebou, tak mi kázala priniesť aj malú. Každý pol rok odvtedy chodime na prehliadku. S mladšou som zatiaľ ešte nebola.

mahulenka87
10. nov 2014

Pokiaľ nie je problém, tak stačí až v predškolskom veku - cca 5 rokov. Dieťa sa zaeviduje a potom je nutné chodiť 2x ročne na preventívku.
Dobré je však doviesť dieťa do ambulancie skôr. nemusí sa mu nič robiť, evidovať ho atd. Stačí, že sa oboznámi s prostredím, ukáže zúbky, spočítajú sa, povozí sa na kresle, pozerá na vyšetrenie aj u rodičov... takže zobrať ho so sebou, dohodnúť sa s dr... 😉 Detičky sa potom tak neboja, nie sú vyplašené z prostredia, doktorky, sestričky, lepšie spolupracujú 😉

evittam
10. nov 2014

@bobka200 Ahojky, ja som so starším prvýkrát bola cca keď mal 4 roky a žiadny problém a všetko je ok. Už som tu na MK čítala názory, že od 1 roka s čím sa nestotožňujem - je to blbosť a zbytočné pokiaľ dieťatko, samozrejme, nemá nejaké problémy so zúbkami. Ale každý ako chce. 🙂

liebling98
10. nov 2014

@bobka200 prvýkrát pred dovŕšením 2. roku veku.Potom 2x ročne na preventívnu prehliadku.

bonaqa2013
10. nov 2014

pravda že, ja som tiež čítala že dieťa sa má zaevidovať u zubára keď má 1 rok . Podľa mňa zbytočne, to len zubári aby si mohli od poisťovne pýtať peniaze.... Celé je to o tom...

mawka
10. nov 2014

@bobka200
suhlasim s @mahulenka87 .. ja som bola teraz, ked ma mala 5 rokov a bavili sme sa o tom a povedala mudr., ze ked nema dieta problemy, netreba s nim v 1. roku ani v pol roku / s tym som sa stretla tiez/, ze v tom jednom roku ide cisto o psychologicky efekt, aby sa dieta do buducnosti nebalo zubarov. mala ma zuby v absolutnom poriadku a vlastne az teraz budeme chodit kazdeho pol roka. maly bol skor, ale preto, ze si narazil zuby a teda riesilo sa to. a co sa tyka psychologie, no, ako matka dvoch deti to mozem porovnat. maly siel k jednej uplne v pohode, nemal strach, tesil sa, ale po navsteve u nej mal panicky strach /pristup, atd. - proste ani sestra ani lekarka nevedeli s detmi pracovat/. teraz mame novu dr., maleho spracovala tak, ze ani nepipol, nakreslil jej aj obrazok a zacal sa k nej tesit. a asi to bude tym, ze je ona vylozene detska zubarka a ma vztah k detom. takze ked to zhrnieme, mozeme od roka deti pripravovat na zubarov, ale mozu byt kolko chcu pripravene, ked sa dostanu do ruk k nejakemu zubarovi bez kuska citu a bez vztahu k deckam a cela ta super priprava je tam tam...a mala sa najprv tesila, potom ju decka namotali v skolke, ze to bude hrozne, atd, vecer pred tym mi revala, ze tam nejde a nakoniec sla stade s usmevom a v kresle sedela, spolupracovala, parada proste.

sylvia225
10. nov 2014

ja som bola so synom keď mal 3 a pol a to mal mladší pol roka ... pri každej polročnej prehliadke potom pozrela aj mladšieho. v podstate staršiemu nikdy nič nerobila, iba skontrolovala, kazy nemal, ako prvé, čo mu niečo robila bolo pečatenie. pekne sa spoznali, rád si sadol do kresla a keď nastúpil do prvej, už chodil sám s triedou a vôbec nemal stresy. a od "starej kamošky" prijal aj vŕtanie 😉

liz_lemon
10. nov 2014

ja som bola, ked mal syn 2 roky, ale beru aj od roka, ale vacsina ambulancii, kam som volala, sa velmi cudovali, preco chcem ist tak skoro, hlavne ked sa vsade pise, ze sa ma ist s prvym zubom, teda napr. v 6 mesiacoch...