Kedy ste boli pri zubarke prvýkrát niekde sa píše po roku a inde zas okolo 2 až 3 rokov tak teraz neviem viete poradiť
Kludne od roka ho treba so zubarom zoznamovat
v mojich termínovkách bolo od 6m resp. od prvého zúbka. my sme boli v 1r keď som zvážila, že už vie ako-tak poslúchnuť pokyn 😀
Má sme boli , keď mala 2,5 .
@anjelik420 my v 3 a aj tak nechcela sadnut do kresla, iba postojacky ukazala zuby, mladsie dieta podla mna nebude spolupracovat, ale moze chodit apson s tebou, nech si zvykne
Môj bol prvýkrát keď mal 2,5 už spolupracoval prišiel sadol si otvoril ústa zobral si hračku od doktorky a išli sme, asi 5 minútová návšteva 😀 za mesiac ideme na kontrolu
Bol ako 2,5 ročný. Tak povedala zubárka
Tie, ktore ste bravali deti takto skoro(od roka), mate tipy, ako naucit spolupracovat a otvarat pusu? Syn ma rok a pol, a samotne umyvanie zubov je boj. Chcela by som ho vziat na preventivku, ma skoro vsetky zuby uz,ale myslim, ze tam ani usta neotvori
@anjelik420 v 1r nemusi este spolupracovat. Ide o to, aby si zvyklo. V 1,5r som asi ja sla. My uz sme v 2r mali uraz a riesili vrazene zuby. Moji 3 sa k zubarke tesia 🤣 ...a to uz im aj vrta...11,9,7r
Zdravím žienky moje, nedá mi to nereagovať. Mnohé mamičky majú problémy s deťmi u zubára. Neobsedia, neotvoria ústa, plačú, či priam vreštia. Z vlastnej skúsenosti je to podľa môjho názoru prevažne spôsobené zle nastavenou psychikou a vnímaním dieťaťa. Nevylučujem však zlý prístup lekára.
S mojim prvým dieťaťom som bola u zubára keď mal 3 roky a bol to des. Boli sme tam už totižto s bolesťou. Malý nechcel do kresla ani sadnúť, nie to nechať sa ošetriť. Odvtedy má panický strach čo i len vojsť do čakárne.
Naopak s mladším som túto chybu už nespravila a dovzdelávala som sa. Ešte pred prerezaním zúbkov som mu vlhkou gázou utierala ústnu dutinu. Aby si jednoducho začal postupne zvykať otvárať ústa. Prvú návštevu zubárky sme absolvovali v období prvého prerezávania (6. mesiac). Keďže sme nemali akútny problém, syn sa v kľude zoznámil s novým prostredím a pani doktorke pekne otvoril ústa. Ona pozrela zrkadielkom, povozila ho na kresle a syn bol celý šťastný. Celá návšteva netrvala dlhšie ako 15min. Od tejto návštevy sme chodili pravidelne na preventívne prehliadky. Aj keď nám potom musela vŕtať, syn to vydržal. Asi vedel, že ho nič zlé nečaká. Dokonca v predškolsom veku sa priznal, že sa ku zubárke teší, a zo staršieho si robil srandu.
My sme isli s detmi v roku. To bolo tak akurat.