Kazy na zuboch 4-ročného dieťaťa. Čo s tým?

taniata
30. apr 2011

Ahojte, moj syncek ma 4 roky a ma asi 5 kazov :(..Na zaciatku to boli len povrchove , ktore si nedal osestrit a zubar nechcel tlacit, lebo videl ze by neuspel ani ja som ho nedokazala nijako presvedcit syna aby spolupracoval. Na dalsej kontrole to bolo este horsie so spolupracou , dostali sme teda len odporucania cistit, cistit, cistit....no bohuzial kazy postupuju velmi rychlo, a zacal boliet prvy zub.Kaz obrovsky , zub asi na vytrhnutie, ale dalsie zubky mu chcem zachranit, kazy nastasie stale len povrchove. Mate niekto skusenost ,odporucania co robit????? Som bezradna, pozerat sa ako kazy postupuju a nemozem nic robit, pretoze skusali sme aj vycistit kaz u zubara ale bez sance, maly sa zapre, place, nespolupracuje, neotvori usta a konci to totalnou katastrofou.Pritom zubar je odbornik a pristup k detom ma tiez vyborny. Ale ani to nam nepomohlo. Mate niekto tento problem? Ako ste to riesili? Dakujem velmi pekne..

matica
30. apr 2011

Skús Curasept - ústna voda, obsahuje chlórhexín a ten dokáže potlačiť množenie baktérií spôsobujúcich kazy (čítala som to v jednej poradni, kde mala pani syna, ktorý si tiež nedal zúbky ošetriť a takto sa snažili obmedziť rozsev kazu po zúbkoch). Myslím, že sa nanáša len vatičkou na miesta, ktoré sú ohrozené a najmä na miesta kde kaz už je. Skús tu: http://www.dentalalarm.sk/poradna (moje info som našla tu)

taniata
autor
30. apr 2011

Dakujem za radu, budem sa informovat , dufam bude ucinkovat, by som bola velmi rada 🙂

titkovamiriam
30. apr 2011

je to mas dve temy 🙂 som ti odpovedala v otazke,ak treba spraviť zakrok tak sa dietatko uspi 😉

kamilka22
30. apr 2011

tak toto nezavidim. Dcerka ma 3,5 roka a uz ma styri zubky opravene. Pri poslednom to bolo hrozne, zablombovali jej ho na dva krat, lebo nespolupracovala. Ale zabralo, ze som sa s nou rozpravala a samozrejme som jej za to, ze si zubok necha opravit slubila jej oblubene a vytuzene veci. Toto zabralo a dala si ho dokoncit a to sa bala uplne hrozne. Ale pocula som, ze nejake dietatko bolo pri vysetreni a naslednej snahe opravit zubok take nervozne, az to lekar vzdal a potom mu to opravili kdesi v BA a s niecim ho prispali, lebo inak sa to nedalo. Kazy ma fakt stvu, najma ked dcerke cistim zubky pravidelne - rano aj vecer a potom uz nepije a neje nic. teda okrem cistej vody.

lubenka28
30. apr 2011

Ahoj,skús začať používat zubnu pastu Elmex-je aj pre maličke deti o brazkom myšicky,a určite pouzívajte aj Elmex gel,ten má vynikajuce učinky.http://www.magister.sk/produkt/detail/prod...
http://www.magister.sk/produkt/detail/pasty/elm...
A zubnu kefku z radu Curaprox,jemnu pre deticky 🙂 http://www.zdravedasna.sk/produkt/1131
pasty aj kefky su sice drahšie ako obyčajné,ale kvalita je neporovnateľná 😉 😉

taniata
autor
4. máj 2011

Ahojte, dakujem za rady a informacie 🙂 Prave riesime tieto dni zubara a ideme na dalsi pokus k zubarovi, ak neuspejeme tak asi budem musiem zvolit cestu pomocou nejakeho oblbovacika (tabletky) alebo anestezia uz len zostava. No s malym som sa uz dohodla, ze ideme cistit zubok , lebo taku pastu a cistiace sparadlo aby bol zubok cisty doma nemame, ma len pan zubar. Tak maly povedal ze dobre 🙂...ako aj naposledy. Tak dufam ze tentokrat dodrzi slovo ..;)