Kamarátka neumýva svojej 4-ročnej dcére zuby

29. apr 2024

Ahojte, pred týždňom ma kamarátka šokovala, keď mi povedala ze neumyva svojej 4 ročnej dcére zuby. Vraj jej aj tak vypadnú🤦🏽‍♀️ cele zúbky ma zničené a už týždeň jej dohováram, nech jej ich začne umývať... myslíte že to má nejaký zmysel? Ako jej ešte viac dohovoriť? Je mi ľúto tej malej

domka222
29. apr 2024

Pokiaľ má ona k tomu taký postoj,je zrejme zbytočné jej dohovárať.

matullienka
29. apr 2024

Zbytočne stracas čas, len v tomto veku deťom buchnem aj základné návyky, len aby nebola potom prekvapená, že dieťa si nebude umývať ani tie trvalé

tanyan
29. apr 2024

Len či jej potom tie trvalé vôbec vyrastú...

jaskolka
29. apr 2024

Ak ona ma ten postoj, zbytočne budeš neviem co hovoriť. Ako píše vyššie, je to aj o navykoch,ci je dieťa menšie, tým ľahšie si to osvojí. Je to ako s umývaním rúk, moji mali okolo roka a keď sme prišli z vonku, prvé kroky viedli do kúpeľne, ani som už postupne nič nevravela. Proste sa tak "nabiflili"
Čiže kamoška potom môže sa čudovať, prečo ani trvalé zuby si nechce dieťa umývať

pukina
29. apr 2024

ak ich ma uz znicene, uz jej nepomoze teraz zacat umyvat. Kamoske povedz, ze starostlivost okolo mliecnych zubov ma do buducnosti vplyv na kazivost trvalych, nehovoriac o vytvarani navykov pre dieta.. nech sa ti potom nestazuje, kolko €€ nechava u zubara (ak sa nevyprdne aj na to).

lenqua_12325
29. apr 2024

Načo si utierať zadok, veď to uschne a odpadne 😀 ach ...

danica2711
29. apr 2024

kamarátka je hlúpa, ale ty s tým nič nenarobíš

aurora33
29. apr 2024

Fuj to musí byt riadny humus

matullienka
29. apr 2024

Inak ona s ňou nechodí k dr a k zubárovi? Že ju za to ešte nesprdli? Ja som dnes bola so skoro 5 ročnou u dr na prehliadke a kontrolovala aj zúbky.

veronicka1901
29. apr 2024

Ty brďo, ja umývam všetkým dcéram od prvého zúbka. Najstaršej dvanásťročnej ešte večer docistim dve minúty. Chúďa dievčatko, nebolia ju zúbky?

jana_eyre_2
29. apr 2024

No povedať svoj názor je jedna vec, presviedčať už druha.. nikdy by som nedohovarala dospelej osobe, podľa mňa to je zbytočne, aj keď smutné..

dixitka
29. apr 2024

To jej ani nevadí, že tie zuby ju budú bolieť? Ja som mala kazy na mliečnych stoličkách a doteraz si pamätám, ako ma to bolelo. Nehovoriac o tom, že z blbého zubného kazu môže pokojne dostať aj otravu krvi 🤦‍♀️

tanyan
29. apr 2024

K pediatrovi na preventívne prehliadky chodí?
Deti do 18 rokov majú chodiť 2x za rok na preventívnu prehliadku k zubárovi:
https://www.health.gov.sk/?rok-prevencie-lpp

alickapusinka
29. apr 2024

Zaplače neskôr poriadne peňaženka.

wanduska327
29. apr 2024

Kamoška má v akom stave zuby ty vole keď ma k ústnej hygiene taký vzťah

zuzanaete
29. apr 2024

Asi nemas sancu ju presvedcit. Este ju mozes upozornit, ze usetrene peniaze za kefky a pasty nech odklada. Bude ich potrebovat. Ucty za zubarov su vysoke. A nebude jej vadit, ak sa dieta nebude moct riadne najest, ked ju budu boliet zuby? Chudak dieta.

autor
29. apr 2024

@wanduska327 ona ma zuby celkom okej, len fakt to dieťa má už predné tak doslova vyžraté ak k ďasnu že keď sa pozriem na svojho syna aké má perličky mi je jej dieťaťa ľúto😔