Ahojte. Mala má 4r má hlboké ryhy na stoličkách . Sú to už kazy ? Na preventívne sme boli cez leto teraz ideme začiatkom roka
Nevyzerá to tak, že by mala kaz
Podľa mňa tam kaz je. Ale len môj laický pohľad.
moze aj nemusi to byt kax, moze to byt aj zubny kamen, za mna smer dr nech to kukne vycisti a ak kaz nie je zapečatí
Môžu to byť pigmentované ryhy a môže to byť kaz, je nutné to klinicky vyšetriť či sonda zapadne do ryhy.
@sis12345 áno ideme k dr,len skôr ako po pol ročnej prehliadke nás s týmto nevezmú 🤦
odstup medzi preventívnymi prehliadkami má byť aspoň 4 mesiace
@sis12345 my sme boli v auguste ale skôr nás nevezmú
2x ročne, rozstup minimálne 4 mesiace medzi preventivnymi a sú to kazy
Myslim, ze ano
@ronie338
@sis12345 dievcata vy vyzerate ako z odboru, ja mam otazku, ktoru sa vzdy nasej zubarky zabudnem spytat. Na preventivke zubarka mojim detom pozera zuby len vizualne, bez tej kovovej palicky, co nam dospelym teda vzdy kontroluje kazy aj dotykom a mna zaujima ci je to spolahlive a vie si tie kazy u deti vsimnut aj keby boli male? Zatial este nemali kazy.
@carduelis Sondou sa vyšetrujú hlavne ryhy na stoličkách ked sú sfarbené pigmentom, nie je nutné prechádzať každú plochu všetkých zubov. Základ je svetlo, zrkadielko a zub si osušiť od slín. Áno, na mliečnych zuboch su kazy viditeľné dobre aj bez sondy a pri podozrení sa vyšetruje bližšie. Ani ja nevyšetrujem všetko sondou, až ked' sa mi niečo nepozdáva.
Fotku pridaj do komentára. Nech sa dá zväčšiť.