Potrebuje dite dudlik, kdyz se mu prorezavaji zoubky? nas ma 16 mesicu a uz par tydnu je bez dudliku. ted se mu prorezavaji dvojky (myslim), zle spi,sopli atd. a mam pocit, ze si dudlik hlavne v noci nahrazuje flaskou...coz je pro me dost vycerpavajici.. navic ji casto rozleje a je mokry... tchyne mi radila, ze na zoubky je nej dudlik, tak mam vycitky svedomi, ze ho necham se trapit. mam mu ho vratit?? zaspi i bez nej (drzi si flasu vetsinou)... diky🙂
Dudlik nema nic spolocne s prerezavanim zubkov. On iba ukludnuje, Dieta je nepokojne pri prerezavani zubkov, ale aj ked je chore, unavene..... tak ako mna upokoji cokolada, dieta upokoji napriklad cumlik. Pokial ti vydrzi cez den, skus mu ho nedat ani v noci. Cim neskor ho budes oducat od cumlika, tym to moze byt (nevravim, ze urcite bude) tazsie. Vela deticiek v noci zle spi, budi sa, lebo si nevie najst alebo same dat cumlik. Cize odvyknutim si od dudlika sa mozu noci zlepsit. Moja bola casom na cumli nonstop doma, lebo jej isli zuby, bola nervozna. Ked mala 23 mesiacov, som jej ho zrusila. No dnes ma takmer 3,5 roka a keby mohla da si cumel, proste stale ma ne neho chut, hoci ho uz vyse roka nemala.
nas uz nema cumlik od 10m a vobec mu nechyba. ALe je zase pravda, ze nejake extra problemy (ani nocne bdenie) sme pri zubkoch nemali.
Ked si mu ho uz raz zobrala, nevracaj mu ho. Asi by mu to pomohlo, na ukludnenie, ale uz to neries radsej. Zuby vyjdu a bude bez cumla, nebudes mat problem s odnaucanim znovu.
My sme ešte na cumlíku, ale cez deň ich dávam mimo dosah a videnia. Keď máme zlé noci a je často plačlivý hlavne pri raste zúbkov, tak vtedy mu ho ponúknem. Ja si myslím, že od cumlíka sa dieťa odnaučí rýchlo.