Ahojte. MAly ma 16 mesiacov, zubky sme mu umyvali od vyjdenia prveho zubka, teraz ich umyvame aspon raz denne nasilu,pretoze pritom place a neplatia na neho ziadne triky s hrou a pod. a vsimla som si, ze ma spodne plosky na stolickach (ktore ma vyjdene mozno 2 mesiace) hnedej farby. ide o kazy? citala som, ze najskor sa kazia plosky okolo krcku zuba (tie ma maly pekne) a nie na hryzacich castiach. je mozne, ze ma kazy na dvojmesacnych zubkoch?
hneda ploska nemusi znamenat kaz, ale nasa mala uz v troch rokoch kaz a opravovany zubok. Takze ak si chces byt ista, tak ist zubarovi, ale citlivemu 😵 a my mame cele zubky cierne, taky kamen, napriek tomu, ze ho davame stale odstranovat a ze zubky umyvame. Bohuzial.
Syn mi ma tiez sivohnedy flak na ploske stolicky, pred mesiacom sa objavil,nemeni sa, zub ho neboli, koncom septembra sme objednani k zubaovi, tak dufam, ze nebude vrtat 😒 . Kazivost zubov je dedicna, takze niekto sa moze snazit kolko chce a pokazia sa aj tak 😒 .
@vilko7 nas ma to iste. na stolickach ma tie flaky asi od 3. dna ako mu narastli. a to ma iba 15 mesiacov. tiez mu zubky umyvam denne a pekne drzi otvorenu pusu, takze vidim, co mu umyvam a aj tak tam ma asi kaz. nas moc nemusi sladke a pije len vodu a nesladeny caj, takze od sladkeho to urcite nema.