môj 3ročny synček má v zúbku /stoličke/ kaz...ked bol malinky zubarka mu to rozvrtala...A dnes som si všimla že tam ma dosť velky hnisavy vačok ☹ /jeho to vraj neboli,nesťažoval sa,no on sa nesťažuje nikdy ☹ ma velmi vysoky prah bolesti od malička/ hnis sme vytlačili pokial to šlo,no stale sa mu trošičku nanovo urobí...A teraz večer to mal ako keby podliate krvou ☹ líčko opuchnute nema,papa normalne,len mna to velmi trapy... ☹
na pohotovosti by mu neurobili nič navyše...
nema s tym niekto skusenosť???dakujem za všetke odpovede
do utorka je ďaleko a toto je hnisavé miesto v hlave /prenos infekcie inam je možný/,aspoň zavolaj na zubnú pohotovosť a opýtaj sa,či to môžeš nechať tak do utorka
môj malý /5 r./ to mal pred 2 týždňami, hnis sme vytlačili, s veľkým plačom, ☹ a dávala som mu na to propolis, behom dvoch dní to mal krásne zahojené a potom šup ho do zubárky, na zúbku mal malý kaz
niekolko krat denne mu to potri tantum verde, bud postredat, alebo vatovou tycinkou
ked ma tri roky, to uz mozes
ide o fistulu- vyustenie hnisaveho procesu na povrch skrz kost a dasno- ma to kadial odtekat preto nepopuchne- ale dobre to nieje kanaliky precistit ak to ide inak zvazit ex
moja dcerka ma 5rokov a urobil sa jej zubny vacok.opuchlo je jej lice.ja som si to vsimla az v sobotu poobede .vydrzali sme do pondelka kedze ju to nebolelo.tiez jej to rozvrtal,vycistil,ma si cuckat ale to nevie.a chodit na precistenie.uvidime co bude dalej.som zvedava na prebech dalsi.dufam ze to nepotrva dlho.este chcem podotknut ze nam vlekarni odporucili salviu-florsamin sprej.je to na stomatologicke problemy tak jej to striekam hlavne po jedle.
kedze su sviatky, tak jedine pohotovost /ak by to velmi bolelo/..ale pokial nebolí, tak by som zatial len vyplachovala napr. repikom a hned po sviatkoch zasla za zubarkou..predsa len je to zapal a ten treba vzdy riesit , aj ked teraz normalne papa a nema to opuchnute..urcite to po sviatkoch ries 😉