Hnisavé ďasná, nechuť do jedla a teplota u 22 mesačnej

ewwa666
1. máj 2015

Dievcata uz som zufala . Moja mala ma od pondelku vecera teploty od 38,5-39,7 stupnov. Nechut jest a nechcela si umyvaj zubky. V utorok som s nou bola u lekara a po kratkom vysetreni povedal ze to nic nieje len ze je teraz take vyrusove obdobie horucok. V stvrtok som sla znovu nakolko sa horucky nemenili a vsimla som si krv na cumliku. V ustach ( na dasnach hore z vnutornej strany prednch zubov) som jej obiavila biele a bielozelene vyrazky. Povedal ze to moze byt z teploty a mam ju iba dalej sledovat. Nic viac. No a dal mi taky krem na dasna proti bolesti ale nema ziadne liecebne ucinky. Dnes mi mala uz ani pit nechce a ani dudlik! Stale place. Mam podozrenie na slintavku. Zijem v zahranici a Mam pocit ze to tu beru na lahko vsetko. No zajtra tam idem zase a dokiho asi zaskrtim! Vase skusenosti? Mala ste niektora s detmi podobne priznaky? Dakujem za kazdu odpoved.

sissy27
1. máj 2015

@ewwa666 teplotu znižovať voľne dostupnými liekmi, ústnu dutinu dezinfikovať napr. odvarom z repíku alebo šalvie, snažiť sa dostať do nej tekutiny - čistú vodu alebo čaj, žiadne džúsy, citrusy, kyslé veci ani slané... detské výživy, jogurty, kaše... cumel vyhodiť, ak sa bez neho nevie zaobísť, tak kúpiť nový a samozrejme dezinfikovať...

mirkazbirka
1. máj 2015

No určite to rieš. Moja malá mala niečo také pred rokom, tiež plačlivá, teploty, vyhádzaná pusa vnútra, neskôr krvácanie ďasien. V pondelok mi doktorka povedala, že to je nejaká hnisavá angína, nasadila antibiotiká, ktoré vôbec nezaberali, malej sa vyhádzala celá pusa bielymi fľakmi a prestala mi jesť aj piť a v štvrtok sme už boli v nemocnici na infúzkach. Doteraz neviem, čo to bolo, že vraj nejaké vírusové ochorenie, keď si malé deti strkajú všetko do úst. Tak to radšej rieš čím skôr.

elizabethia
1. máj 2015

moj maly mal priblizne rok a pol, ked nam spuchli dasna, krvacali, hnisali, ziadne jedlo ani tekutiny sme nevedeli do neho dostat, mal to v celej puse a neskor sa to stiahlo aj do hrtanu - mali sme pociatocne stadium laringitidy. To v puse nam nazvali Gingivostomatitida, je to virusove ochorenie, ktore ma kazde dieta iba raz za zivot, viackrat by sme to uz dostat nemali a nemusia ho dostat vsetky deti. Mozno ze aj u tvojho babatka je to tak. My sme mali ATB, lieky na teplotu, cipky pri vysokych teplotach a usta sme dezinfikovali s betadine - na tampon a opatrne prikladat na postihnute miesta. Tekutiny po troskach malinkych striekackou sme podavali a casto. Teraz uz pri akychkolvek zapaloch v puse pouzivam Emergency sprej od spolocnosti LR a colostrum odvtedy preventivne vyuzivam dost casto a odvtedy sme nebrali ziadne ATB ani lieky.

elizabethia
1. máj 2015

a este akonahle budes citit z pusinky taky ako keby acetonovy zapach, bezte na pohotovost, dieta je dehydrovane a potrebuje infuziou doplnit potrebne latky, drzim palce, nech Vam to cim skor prejde

evka4
2. máj 2015

@ewwa666 asi ma stomatitidu (slintacku). Dieta musi pit, ak nechce, davaj po lyzickach, aj mineralku, kvoli mineralom, ktore stratila pri horucke. Jest ti asi nebude, dolezite su tie tekutiny. Atb na to nezaberaju, musite len vydrzat. Dezinfikujte ustnu dutinu (salvia, repik, kamilky),podavajte probiotika. Prve dni su narocne, ale pri dostatocnej hydratacii dietata zvladnutelne. Ja som si zapisovala kazdy mililiter, co dcerka vypila, aby som mala istotu, ze prijala dostatok tekutin. Ak bude chciet jest, nic kysle. Drzte sa.

pirir
2. máj 2015

@ewwa666 Dávaj im vlhké uteráky na čelo aby sa ochladili, alebo ich chvíľu ponos na rukách, rýchlo vychladnú.

aristka
2. máj 2015

Môža to byť virusova angina albo mykoza....treba probiotika dlhdobo ,neviem ake maš možnosti tj s čim vytierať pusku ako pri žabke ,ak nič skus z odvaru šalvie na vatovu tyčinku a vytierat ,ak to neprejde treba isť znova k dr.či nebudu potrebne antimykotika per os....alebo sa upresní diagnoza a nasadi liečba....

kvikina087
7. aug 2020

@ewwa666 ahojký. Viem ze je to už dávno.... Ale ako to dopadlo? Riešime to aj my....