GC Tooth Mousse

4. apr 2022

Ahojte... Chcela by som sa spýtať či neviete náhodou ze ci mozem gc tooth mousse pouzivat aj preventivne u detí do 2r....ak áno.... Ako dlho a ako často?
Keď nie... Kvôli čomu? Aké su vedlajsie účinky... Pokial je to bezpecne pouzivat pri 1,5r dietati a je to bezpecne z dovodu ze neobsahuje fluor a nevadí ked tak male dieta to aj prehltne... Preco sa to nemoze pouzivat aj preventivne pri tak malyvh deťoch... Co to môže spôsobiť? Ďakujem pekne.... ☺️

mer12
4. apr 2022

Preventívne celkom zbytočne, pokiaľ už má dieťa nejaké kazy alebo vady na zuboch potom áno, pokiaľ nemá dieťa alergiu na mliečnu bielkovinu, kľudne môže užívať, nežiaduce účinky nie sú....tá pasta obsahuje látky, ktoré pomáhajú vytvárať štruktúru podobnú sklovine preto sa zvyčajne používa vtedy ak je nejaký problém, kazy, odvapnene plochy, keď má dieťa poškodené zuby napr od refluxu, častej konzumácie niečoho kyslého a pod, pokiaľ sú zuby zdravé na 100% nemusí sa používať ale nie to zakázané len zbytočne, uškodiť neuškodí,.kľudne každý večer natrieť na zuby a nevyplachovat

adamadent
4. apr 2022

Môže sa používať aj preventívne. Indikáciou sú najmä biele škvrny na zuboch čiže začínajúce zubné kazy resp. demineralizacie. Kontraindikáciou sú osoby s alergiou na mlieko.

junovedievca
4. apr 2022

A doplnin ,moze sa aj castejsie ale neodporuca sa jest 2-3 hodiny .co u malych deti je sem tam nemozne ze nedaju nic do pusy

nevenka
4. apr 2022

@adamadent aj u 15 mesacneho? Nasmu drobcovi som si to vsimla, ze ma biele miesta popri dasienkach na 4 hornych zubkoch, uz ma 16 zubov, idu mu stolicky. U prvych 2 deti sme toto vobec nemali...☹
Zvazujem este pastu Biorepair Kids alebo Curasept Biosmalto Baby. Neurobia rovnaku sluzbu?

adamadent
4. apr 2022

@nevenka áno môže sa od narodenia. Vyčistiť jemne jednozvazkovou kefkou popri dasne (krcok zuba) a potom naniesť GC