Fixný zubný strojček a sonická kefka či vodná sprcha

akzuzs
16. júl 2023

Ahojte...syn má 15rokov už 2 roky je riešený na ortodencii...on je komplikovaný zubný prípad takže ešte dlho bude strojček nosiť...jeden z problémov je aj hygiena...spočiatku to bola katastrofa,mal aj silný zápal ďasien, ale už je to lepšie. Čistenie by ani tak nebol problém,ako to,že tie medzizubné kefky má problém tam dostať (používa tie najtenšie z Curaprox),vždy ho to boli a rozkrvaca...pravidelne chodí na DH a o zuby sa vie starať...no a teraz som videla na nete sprchu od Philips Sonicare Power Flosser 7000, tak som si povedala,že by mu ju kúpila alebo ak je lepšie sonicku kefku...ale ja sa v žiadnej z tých oblastí neroziem a už dva dni to čítam na nete a ide mi z toho hlava prasknúť.Potrebujem poradiť od tých čo majú strojček a niečo také majú,používajú a vedia mi poradiť....DAKUJEM

spadnutaslivka
16. júl 2023

Najlepšie je poradiť sa so zubárom, ktorý pozná jeho zuby a ďasná. Sonická kefka je super vec, ale nie je vhodná pre všetkých.

allisian
16. júl 2023

@akzuzs Kvôli strojčeku som si kúpila sonicku kefku a urobila som veľmi dobre. S klasickou kefkou som si zuby nevedela poriadne dočistiť. A so sonickou to bola hracka, aj keď som si na ňu zvykala. Medzizubne kefky som používala tri veľkosti, mala som rôzne medzery a áno, stalo sa že som krvacala, kým sa to upravilo. Za mňa je to dobrá voľba. A nemusí byť ani tá najdrahšia, nech by ťa aj zubárka presviedčala o tej naj značke.

akzuzs
autor
16. júl 2023

@allisian dik...a čo povieš na tú sprchu...rozmýšľam,že mu ju zajtra pôjdem kúpiť (Philips Sonicare Power Flosser 7000) a časom aj tu sonicku kefku.

akzuzs
autor
16. júl 2023

@allisian a akú kefku máš Ty?

allisian
16. júl 2023

@akzuzs Úplne spokojná som s kefkou z DMka, ich značka. Podľa recenzií sa vyrovnala aj tým značkovým. Ústnu sprchu si doprajem pod stromček 🙂)) Šetrím si na ňu 🙂)

allisian
16. júl 2023

@akzuzs ešte mi napadlo, že keď mi keď mi krvacali ďasná, cmuľala som klinček, potom som si kúpila klinčekovy olej a pomohlo mi. Samozrejmosť bol aj elmex gél na striedačku s ReminPro. Taký gél finálny, po umytí a používala som ho tak, že som si na kefku medzizubnu natiahla trochu a medzery tým ošetrila.

akzuzs
autor
16. júl 2023

@allisian no on má z curaproxu takú vodičku na zápaly...a je fakt perfektná...ja som raz v cez Vianoce zjedla orechový koláč a sa mi dostal do zuba...ty,ja myslela že to asi nedám,to bola bolesť,joj...vyčistila a nič,vyšpárala a tiež nič...potom mi napadlo si dať tu vodičku a chvála Bohu to o chvíľu zabralo....a aj keď mám dasna podráždené alebo čokoľvek tak je úplne super...len to aby som furt kupovala...raz vodička,potom tie medzizubné kefky,singl kefky,obyčajne kefky a všetko z Curaprox...keď to za rok spočítam pre štyroch,tak to mám pol ústnej sprchy...Idem pozrieť tu sonicku kefku z DM

kirakira
16. júl 2023

moja ma strojček a zubarka nam zakazala može mať len kefky medzizubne kefky,medzizubne nite ani ustnu vodu nam neodporuča informuj sa u zubara

allisian
17. júl 2023

@akzuzs No áno, sú to položky, ale neľutujem ani cent. A hľadala som aj alternatívy, s kefkami mi pomohla sestrička, keď objednávali na ambulanciu, vzala balenie napr single kefiek pre mňa extra, za nákupnú. U nás používame dvaja, aj syn 9 ročný používa, dá si povedať a poctivý je v tomto. Kúpila si tú sprchu, či sa rozhoduješ ešte?

akzuzs
autor
18. júl 2023

@allisian kúpila som tu kefku z DM a pasujú na ňu nadstavec z Philips...tá sprcha čo som Ti posielala,tak som ju pozerala u nás v meste a aj v Žiline a nemajú ju...to je asi novinka alebo čo,lebo nie je,budem ju musieť objednať z netu alebo ešte tak cca mesiac počkať a ísť opäť do obchodu

mamelka
18. júl 2023

Medzizubna niť, normálna kefka(u nas pacienti používali aj elektrickú rotacnu a sonicku) a potom ešte jednozvazkova.
Treba dat pozor lebo každá kefka ma inú techniku čistenia. Môže si pozrieť videa alebo aby ho zubar/DH poucili
Tu sprchu neodporúčam. My sme ju využili keď dcéry mali na podnebi strojcek na roztahovanie.