Dobrý deň, prosím vás o skúseností extrakcii osmiciek u detí (13r) pod narkozou...Ako to prebiehalo,koľko v nemocnici, bolesti po...ako to zvládali vaše deti.Dakujem.
Skúsenosť nemám, ale som prekvapená, že sú už viditeľné. Dcéra ide mať 8 rokov a na snímke ešte po osmičkách ani chýru... Aj mne tvrdila zubárka pred rokmi (už som mala cez 30 rokov) podľa snímky, že budem mať len 2 osmičky a postupne dorástli všetky.
Aký je vlastne dôvod?
Pokiaľ na to nie je veľmi vážny dôvod, tak by som také dieťa týmto netrápia. Mňa tiež zubárka lanárila, ale nedala som sa. No môj brat si dal vybrať osmičku (už neviem či jednu, či viac) a ľutovať to. Už nikdy viac. Celá sánka ho bolela, mal to napuchnuté a dlho sa to hojilo 😕
Vacsinou ich vyberu, aby nepoposuvali zuby v dospelosti, ked vyrastu neskor a ty dva roky strojcek, xy stovak eur do toho vlozenych a aj tak to na nic vyzera... Lekar vie odhadnut, ci je sanka dost velka na dalsie zuby alebo nie, v 13 rokoch uz viac-menej ano... dcere tahali styri stvorky... aby osmicky mali miesto neskor... da sa to robit tak alebo tak... kazdy reaguje na narkozu inak, takze to ti nikto nepovie, ale je to rychle... par dni po tekuta strava, kloktat repik, salviu, aby sa tam nedostali ziadne kusky stravy..ale to ti vsetko povedia.
Mne moja zubarka uz 10r hovori, ze moje osmicky by mali ist von, lebo sa neprerezu a budu robit problemy. Zatial som si dala vybrat len 1, aj to kvoli 7cke, inak by som si ju nechala. Kym nie su problemy, tak by som to nesilila. Je vela ludi, ktorym nevysli 8cky.
Mne to robili len v lokalnej anestezii, opuchnuta som bola asi 4dni a sanku som nevedela otvorit na 100% asi 2tyzdne, ale bolesti som ziadne nemala. Neviem keby mi vybrali 4, tak ako by som dopadla 😁.