Dobrý večer!Milé maminky máte skúsenosť z očnými zubami z podnebia za normálnymi očnými zubami z ďasna?Včera som si všimla že má akési špice za očnými zubami z ďasna môj 2ročný synček v januári na preventívke zubár nič nespomenul a ani ja som si doteraz nevšimla že by tam mal zuby až včera pri jašení ☹ Som z toho zúfalá cez letné prázdniny ideme na preventívku spomeniem zubárovi a navrhnem aj rengenovanie pre istotu aby sme vedeli či nedajbože nemá pod nimi aj trváce a ďalšie za ostatnými :-/...Prosím ak máte takéto skúsenosti za sebou napíšete aby som vedela čo môžem očakávať.Ďakujem
@zora256 neboj tvoj syn nie je ziadne monstrum. Niekto ma 6 prstov a niekto viac zubov. Neboj bude to v poriadku 🙂
Moja teraz uz osemrocna dcerka mala za hornym prednym zubkom este jeden. Radili nam ho odstranit ale zdalo sa nam to drasticke pre take male dieta. Tak sme ho nechali a urobili sme dobre. Nebolo to vidiet bola to len taka mala spica a neprekazalo jej to. Pred rokom jej vypadol aj s tym zubom pred tym a novy jej vyrastol len jeden. 🙂
ahoj, keď ťa to trápi, zatelefonuj zubárovi🙂
a myslím, že rontgen netreba - nie je veľmi zdravý.. trvalé zúbky budú okolo 6 rokov, my sme teraz boli so synom, rástol mu krivo pri mliečnom trvalý.. iba sme vybrali ten mliečny, a teda strojčeky apod. sa riešia po 9 roku. Keď budú rásť trvalé, budete riešiť, a pravda - toto je maličkosť, j.
radsej dva rady ako ziadny.dcera nema dvojku zub a nema ho ani zalozeny 😒
@jeennyv
@marcelatje
@yogalita
@jankali
@maxiva Ďakujem maminky za rady viacero stránok som pozrela a všade sa zhodujú vtom,že sú to trvalé zuby a včera som viac pozrela a oni ešte nie sú vonku to len tak veľmi presvitajú zaujímavé je že má len 2roky a tak veľmi mu vidieť a môjmu 5 ročnému sotva zbadať a žiaden mu ešte nevypadol ani sa nekývu zato od ďasna sa kazia ☹.Dúfam,že samé sa rozkývu a vypadnú obom švagrininmu museli všetky mliečne trhať zaradom lebo trvalé sa tlačili a mliečne sa nekývali a nešli samé vypadnúť :-/.
@zora256 moja mamca mala dva rady zubov ked bola mensia na niektorych miestach jej rastli dva zuby naraz, bud jej jeden z tych dvoch vypadol, alebo jej vytiahli a ostal jej len jeden samozrejme, stava sa to, zubar sa na to pozrie zhodniti a bude ok 🙂