Ahojte mamičky, nasej malej dcerke sa asi prerezavaju zúbky. nechcela vobec jest asi mesiac a pol ( podla doktorky zdrava ) teraz uz zacala jest ale pomenej , a ked som jej natierala dasienka tak tam má take dve kopčeky, ale ako keby to boli očne.v noci ked spí sa zobudí s neskutocným placom, a aj cez den, totalne sa jej pokazil spánok, aj v noci sa prebudí a je dve hodiny hore a to nerobila. je mozne aby jej tam rastli zúbky? ako jej mozem pomoct ? a este jedna otazocka, ak tie dva kopecky su zubky, kedy asi výjdu ?dík ☹
@eliskaevicka zubky to mzu byt, nepises kolko ma drobcek mesiacov...prve sa zvyknu prerezat horne jednotky a ako dlho topotrva - na to odpoved nedostanes...velmi individualne...Treba vydrzat, prerezavanie zubkov znasa kazde dieta inak...dobre su gely, hryzadla, taktiez dostat gumenu kefku na prst - s tym mozes masirovat dasienka...drzim paste...
@eliskaevicka su zubne gely pre deti ktorym idu zubky tak mozno v noci treba natriet ked place.treba jej taktiez davat obkusavat rozne hracky aby jej pomohli prerezat sa skor.
eliska má 5 mesiacov, toto vsetko uz robíme. aj gely aj hryzatka, uz len najst tu gumennu kefku, to sme este nenasli, a myslite ze tie dva kopceky su zubky?dakujem, snažime sa nepríst o nervy 😎
@eliskaevicka ako spáva malá? na rovnom? nám poradil zubár ked išli našemu zubky (a este vlastne stále idú), že bo máme dávať do zvýšenej polohy, tak skúste... nám to pomohlo a ešte aj geliky na zubky, a nebojte sa dat obcas (ked je to uz pre malu neznesitelné) dat nurofen na noc nech si oddýchne....
@eliskaevicka inak vo vodorovnej polohe je vraj najväčší tlak na zubky tak preto zdvihnúť hlavičku... drzim palce
zvislu polohu ma vsade, aj v posielke aj v kciku, ale nie moc velku.asi budeme musiet len pretrpiet
Ahojte baby potrebovala by som poradit,uz som zufala, maly ma 6 mesiacov a uz 2 mesiace dost slinta a vsetko dáva do pusy,teraz zacal aj dost slintat, je podrazdeny a v noci sa mi budi stale len place uz to trva asi 2dni co je taký.všimla som si na dasne opuchnute kopceky dolu z vnútornej strany ust, kolko by to malo trvat kim sa to prereze?
@eliskaevicka urcite jej idu zuby.nikdy nevies ktory vyjde prvy ale zvycajne jednotky dolu.to nikto nevie ako dlho to bude trvat kym zub vyjde.niekedy tyzden a niekedy aj 6 tyzdnov.