Do kedy ste mali problémy so zúbkami?

jankaxxx
27. aug 2011

ahojte vsetci chcem sa opytat dokedy vlastne detom rastu zubky ?lebo my sme sa s kazdym jednym natrapili velmi ale lucas mal uz 2 roky a vcera zase to iste celu noc zvracal ale inak mu nic ine nie je ani chory nie je ani nic mal trosku zvysenu teplotu nad ranom ale aj sama mu klesla....toto iste sme mali stale ked mu isli zubky ale nie je uz na to trosku velky???neviem vobec a este som nemala ani cas o tom citat na internete tak preto pisem sem niekedy je to rychlejsie a lepsie ako si precitat clanok a tu mi ospovedia mamicky so skusenostami 🙂))dakujem pekne🙂

brisalek
27. aug 2011

🙂🙂🙂 no preci do te doby nez mu vyrostou vsechny. Takze u kazdeho jinak, ne🙂. Myslim, ze normalni je, ze 5 lezou mezi 20-30 mesici. Ale urcite je rozptyl i vetsi🙂.

katren
27. aug 2011

@jankaxxx pokym nema vsetkych 20 mliecnych zubov 😉
my mame uz 16 a nastastie len ich nachadzame, nemali sme ani pri jednom ziaden problem 😎

berenika39
27. aug 2011

ve třech letech petr nemá ani jednu pětku....takže ti povím, až narostou.....

neu.sona
28. aug 2011

Ve 12 měsících jsem měli všech 20 zubů. Dokonce už má teď naběhlé dásně na další stoličky dole, ale ty snad vydrží až fakt kdy mají růst.

brisalek
28. aug 2011

@jankaxxx A jestlis to mylsela tak, ze problemy jsou jen treba s prvnima 12 a ty dalsi uz jsou v pohode .....tak ja jsem u male nejakou spojitost se zoubky a problemy nezaznamenala. A to ji vetsinou vylezl jeden a za tyden dalsi 2-3. Od 4 do 12 mesicu vstavala asi 5-10x za noc 2 dny lepe, 2 hur to uz mela asi 12 zubu. U tech dlasich bych rekla , ze mozna nez se prorizly mene jedla a ted u 5 tek (lezly asi od 22 do 24 m) mela problemy s kakanim(castejsi a hlen ve stolici, preslo to ATB, ktere mela na anginu). Ale ja jsem spis priznivce nazoru zubaru, ze na zoubky se spise vice svadi nez maji na svedomi a nikdy neni mozne to s urcitosti pricist jen rustu zubu.

fatulda
28. aug 2011

My sme sa trapili a este stale sa trapime s kazdym jednym zubom, neprespane noci, teploty, celonocne place, som si ista, ze to nie je nahoda, jednoducho ich to velmi boli..mne isiel zub mudrosti a tiez som nevedela co so sebou, kazde dieta to inak vnima, ma iny prah bolesti. Nase maju vyse 2 rokov, idu posledne stolicky a tiez sa trapime, nech ich uz maju vsetky!!! 😉

jankaxxx
autor
28. aug 2011

dakujem vsetkym🙂))problem je ten ze ja ani neviem kolko ich ma proste mi nedovoli pozriet ani do ust a uz som sa 100krat snazila ked mu umyvam zubky ale neuspesne...ani u zubara neotvoril usta ja si myslim ze ho musia dost boliet....