Dieťa u zubára

mimusina
10. feb 2023

Ahojte,
máme dcérku za pár dní má 4 roky, boli sme na preventívnej prehliadke u zubárky
a zistila jej kaz...objednala nás na ošetrenie - i keď popravde si to neviem predstaviť....
keď sme boli na prehliadke sedela mi na kolenách - otvorila pekne ústa, dala si pozrieť, no predstava že jej vŕta zub ma desííí...
Zubárka mi tvrdí, že to zvládne, nie že by som dcérke neverila - navyše zubárka je z rodiny ale.....
Ako to zvládli Vaše detičky? ja sa toho strašne bojím....

pribinak
10. feb 2023

@mimusina najhoršie čo urobíš bude, že svoj strach a stres prenesieš na dcéru
Deri to rýchlo vycítia.

viestta
10. feb 2023

Hlavne ty sa neboj

mimusina
autor
10. feb 2023

@pribinak to mi je úplne jasné a to v žiadnom prípade nechcem...ako dcérke sa v ordinácií páčilo, povozila ju na kresle, dala zub.kefku, pastu, pexeso....od dverí kričala neboj pani zubárka prídem zas ....doma sa na zubárku aj hráme ale fakt si to neviem predstaviť, je dosť citlivá ...

mimusina
autor
10. feb 2023

@viestta snažím sa...

tani777
10. feb 2023

Nasa len co doma pocula slovo zubarka,tak zacala revat..skusala hranice..mala 4 ked jej robila prvy zub,bola uuuuplne v pohode,jak keby jej nic nerobili..plomba jej vypadla,museli sme ist dokonca k zastupujucej zubarke,kedze sme vychytali dovolenku,ta jej to robila kusok inak a dlhsie,a tiez bola v pohodicke..o pol roka dalsi zub,zas bez problemov..vysvetli jej co jej budu robit (idealne nech jej to vysvetli zubarka,oni maju rozne triky na deti),ak sa bude pytat,ci to bude boliet,bud uprimna,ze nevies,ale moze sa stat,ze to boliet bude..nech je pripravena na to,co sa bude diat..my sme vysvetlovali,ze jej zubarka vysprchuje zubok,a musi si bacila namotat na taky specialny pristroj,a potom jej do dierky po bacilovi dat plastelinu

euka210
10. feb 2023

@mimusina take deti nemavaju velke kazy, niekedy ani nevrta, len cisti s nastrojom a ked vrta, tak kratucko. Neboj sa, ked vie s detni robit, tak to obkeca, vysvetli...moji chodia radi k zubarke 😁...a to maju aj kazy, mrtve zuby.

euka210
10. feb 2023

@tani777 nasa dr.tiez...vybera bacila von, sprchuje zubok, zalepi dierku....