Dieťa a zubár

katka2505
15. dec 2015

Ahojte dievčatá, potrebovala by som radu. Dcéra má 6 rokov a má pokazené 2 predné horné zúbky. Zostali jej tam už len také "škrupinky". V lete jej začal rásť nový horný zúbok a začal rásť tesne za tým pokazeným a ten začal ako keby vytláčať hore. Bola som s ňou u zubárky a povedala, že nech počkáme do decembra, že možno ten starý zúbok vytlačí nový sám, no nevytlačil, takže sme vo štvrtok ráno objednaný na trhanie. Neviem si predstaviť, čo to bude lebo naša dcéra má zo zubára panický strach. Bola ste niektorá so svojim dieťatkom na takomto trhaní? Je to rýchle? Ďakujem za odpovede ☹

limetka69
15. dec 2015

Ja som tiež vystrajala u zubára, a ostalo mi to dodnes 😀 ale pomohlo mi keď ma mama podplácala hračkami.

zvonkohra
15. dec 2015

Moja dcerka 5r10m ma zubky v zlom stave a raz ju museli az uspat,teraz jej pekne zubar vsetko vysvetli a povieme jej ze nesmie vystrajat lebo jej moze zavrtat do jazyka...nestrasime ale pekne vysvetlujeme...uz nema vobec strach a tahanie to je minutova zalezitost

bianca
15. dec 2015

@katka2505 je to ultra rychle,Teda podla toho ako dieta spolupracuje.My mame stastie na uzasne zubara u ktoreho dieta nesmie nikto drzat a dieta musi chciet.Minule ju hodinu prehovaral ,usta neotvorila tak sme sli domov bez vrtania.Ked jej trhal prvy mliecny za ktorym rastol trvaly ,tak jej rychlo pichol trosku anestetika a potom to bola hracka.Fakt chvilocku lebo mliecne zubky maju slabe zaklady.Otazka je ako sa bude tahat zubok z ktoreho je ako pises uz len skupinka.Drzim palce aby to bolo rychle ,bezbolestne a co najmenej traumatizujuce

evina34
15. dec 2015

...no podla toho aky je zubar. Nasa 5 a pol rocna bola pred dvoma tyzdnami. Za mliecnym zubom jej narastol trvaly /mliecny sa ale vôbec nehybal/. Zubarka jej mliecny zub nejako nestastne chytila a zlomila. Tak musela tahat na dvakrát. Mala mala slzy na krajicku. A vyzera, ze v januari ideme zase, lebo sa jej tlaci dalsi trvaly a mliecny sa vôbec nehybe. Som zvedava ako to bude teraz, ked uz vie do coho ide. Takze, vsetko zavisi od zubara.

lalus
15. dec 2015

tiež si myslím, že keď je to jednotka, že je to veľmi rýchla záležitosť. možno stolička by bola horšia, ale toto pôjde na prvý ťah. tak cítiť to bude určite, no verím, že to zvládnete.
môj má zatiaľ vymenené 4 zuby - spodné i horné jednotky. 3 z nich sme trhali doma poriadne vykývané. ten štvrtý nie a nie vypadnúť a za ním už celý trvalý zub. Tak sme šli k zubárovi - kliešťami to bola ozaj sekunda, malý len zjojkol a bolo po všetkom.
držím palce.

katka2505
autor
16. dec 2015

@zvonkohra
@lalus
@evina34
@bianca
nám zatiaľ vypadli 2 spodné zúbky, tie išli samé doma, za 2 dni boli vykývané a už sa tlačili nové. Len v podstate tieto pokazené horné zúbky ani nemala ako vykývať a hneď za nimi boli vytlačené nové. Čakala som, že jej to možno vytlačí, povedala aj zubárka, že niekedy sa to tak stane lebo ho má úplne posunutý. Len dúfam, že to pôjde rýchlo. A trochu sa bojím lebo svokra spomínala, že manžel a jeho súrodenci mali aj na mliečnych zuboch centimetrové korene. Dúfam, že všetko bude v poriadku a nič sa nestane a ak by korene mala, že jej neostanú dnu. Ale zubárke verím, je to odborníčka a má aj pekný prístup k deťom.

klaudusik7
16. dec 2015
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

@katka2505 nestresuj sa a hlavne ani malu 🙂 treba aby ste tam isli pokojne a kludne .)

zvonkohra
16. dec 2015

@katka2505 drzim palce pojde to rychlo daj vediet

muffinka8
16. dec 2015

@katka2505 ja mám len takú otázočku, prečo sa jej tie mliečne pokazili až tak, že z nich takmer nič neostalo, teda prečo ste to neriešili už keď tam bol malý kaz a nechali to zájsť až tak ďaleko? Neber to ako výčitku len otázku. Sny mal kaz na pekne mu to zubár zaplomboval bielou plombou.

katka2505
autor
16. dec 2015

@muffinka8
tie 2 predné zúbky sa jej začali kaziť od cca 2 rokov. bola som s ňou aj u zubárky, no povedala, že tieto neopravuje, nakoľko sú to tzv. medové zúbky, ktoré sa aj tak celé pokazia. ostatné zúbky máme všetky v poriadku, len na jednom zadnom sme mali kaz a ten je zablombovaný

muffinka8
16. dec 2015

@katka2505 a keby ju začali bolieť?