Detské zuby - povlak

pe_mi
7. aug 2024

Dobrý deň, dcéra 5 rokov, čistíme zuby ráno ,aj večer.zje všetko v rámci jedál,aj ovocie,zelenina.s ničím nemáme problem.aj každý deň sladkosť
Na hygienu nechodíme,len každého pol roka na kontrolu zubárovi.
Kazy nemala nikdy.
Je to len zanedbaná hygiena, nedobre dočisťovanie..?

pictbridge
7. aug 2024

@pe_mi moj syn to ma tiež. Stráca pigment. Áno je to vraj zlou hygienou. Syn ma 10 tiež sme čistili zúbky a začali sa mu kvôli tomu povlaku robiť kazy spod ďasná. Teraz ma už plomby na 3 predných. Ma to aj vzadu. Kefkou to ale nejde odstrániť je to ako kameň. Zúbky ma už síce urobene ale musíme to riešiť. Vraj na to je nejaký gel nám to ma objednať zubar.

pictbridge
7. aug 2024

@pe_mi inak to čo vidíš to žlté predpokladam že je to už riha je už kaz.

pictbridge
7. aug 2024

Teraz to mame takto zúbok už je opravený. To čo vidiš to biele to mu odišiel pigment nieje to povlak.

svetlonos
7. aug 2024

@pe_mi
náš to mal koli sirupom od kašlú a atb. Bolo sme všetci prvé 5 mesiace v roku chori caso, bral 2x atb. Dr mi potvrdila, že zo tie sirupy a atb robia.
Po chorobe to preslo.

pe_mi
autor
7. aug 2024

@svetlonos dcéra berie od 1,5 roka antiepileptika .vo forme sirupu.teraz má 5 rokov.
Zuby si necisti sama,dočisťujem jej a myslím,že poctivo,aj napriek tomu sa jej takto škaredia.

svetlonos
7. aug 2024

@pe_mi
opytaj sa doktorky. Náš ma 4, čistíme mu len ja a aj tak mal ten povlak. Nešiel počas užívania sirupov ani tou tenkou kefou z dm (taka ze s nou ocistis len jeden zub). Keď prestal brat sirupy, zmizol casom aj povlak.