Bola som so svojou dcérou u zubárky a našla jej žiaľ 1. kaz na trvalom zúbku. Dcérka už mala predtým zaplombované nejaké mliečne zúbky, všetky amalgámom. No medzičasom som si toho o amalgáme dosť preštudovala a chcela by som pre ňu radšej bielu plombu. Tie čo má na mliečnych zúbkoch už nechám tak, o chvíľu aj tak vypadnú. Zubárka ma však od toho začala odhovárať, lebo že keď ide dávať bielu, tak musí naleptať zub aby držala. A že deti ešte nemajú uzavreté akési kanáliky a ona jej tým leptaním ten zúbok môže poškodiť tak, že jej to poškodí nerv a môže odumrieť. U dospelých je to O.K., tie už majú tie kanáliky uzavreté.
Čo som si však naštudovala ja je, že ortuť v amalgáme robí dosť veľkú neplechu (aj keď sa oficiálne deklaruje, že je pri plombách žiadne nebezpečenstvo jej uvoľnenia nehrozí), a v niektorých štátoch je dokonca zakázané dávať deťom do zubov amalgám (žeby im potom hromadne odumierali zuby???). Tak teraz neviem - bielu či čiernu?? Stále som naklonená tej bielej, ale nasadila mi červíka do hlavy.
ja som pocula, ze menej vydrzia, zacnu praskat a tym sa zacne zubok nenapadne kazit
moj drobec ma 2 kazy na spodnych zubkoch ..uplne na poslednych stolickach dole...1 na pravo a 1 na lavo. Boli sme u zubarky ale drobec ma vseobecne paniku z doktorov a ani sa na nu nepozrel, potom sa na nu ohanal s autickoma nakoniec z toho nic nebolo. POslala nas domov s tym, ze ho mam naucit otvorit pusu pri zubarke. Nepomohlo ziadne utesovanie a on zubarku nechce videt ani na fotke. Ten 1 kaz na lavej strane sa mu rozsiruje ☹ Co s tym. Minule davali v telke ze taketo male deti sa niekedy akoze niecim oblbnu-omracia alebo sa dava anestezia aby sa mohli opravit zubky. Viete o tom niektora nieco ? Dakujem
po tom, čo o amalgámoch viem,tak by som nikdy svojmu dieťaťu nedala amalgámovú plombu a ani sebe nie, ja si ich tiež mením, ale je to fuška - detox od ťažkých kovov. Radšej bielu, aj keď skôr vypadne, tak aspoň nehrozí otrava ťažkými kovmi... 😖
@vanish1 no ja som už rozhodnutá, že jej dám bielu, včera večer sme sa o tom s mužom rozprávali a amalgám jej veru nedáme.
Ja si teraz tiež mením plomby, ešte ma čakajú 4 😝 . Ako sa detoxuješ pri ich výmene? Ja beriem iba chlorellu, a dávam ju aj dcére kvôli tým amalgámom čo má na mliečnych zúbkoch.
Ja mám momentálne pauzu, ale detoxikujem pomocou DMSA a k tomu užívam kopu doplnkov. O pauzu sa mi postaral môj lekár, lebo mi pravdepodobne zle pichol injekciu na umrtvenie zuba 😒 a mala som nález na RTG potom (niečo mi tlačilo na oko), bola som na CT a teraz mám ísť na MR mozgu 😢 Podľa neurológa mi asi poškodil kosť, ktorá opuchla.... no dúfam, že to bude len toto
Takže nabudúce to bude už bez injekcie a mám tých amalgámov teda dosť 🙄
Ahojte, neviete kde sa da zohnat DMSA pripadne nema niekto na predaj? dakujem
potom čo som videlo toto video, by som amalgam nedala nikomu
http://www.auria.sk/blog/nie-sme-chori-sme-traveni
@le_to vo všetkom možno nájsť niečo zlé, treba hladat mieru. Podla toho prednašajuceho si ani neodtrhneš jablko zo záhrady, lebo ak niekto v krbe páli pet flaše, prípadne iné plasty, v kotly uhlie, jednoducho hocičo spád škodlivín zasiahne aj do sadu darmo niesu striekané, a už sa tam daju dokázat npr. PCB - polychlorované bifenyly.... nehovoriac o stopách tažkých kovov z kdečoho tak je to s eko jablčkami z vlastného sadu. a môžeš bývať aj 300metrov proti vetru.
Hmmm, majú vaše deti vôbec nejaké plomby? 😵