Dobry večer maminky len sa chcem opýtať, ako prebiehala dentalna hygiena ak ste ju podstúpili s takým malým dieťatkom? Malému sa urobil kameň na spodných zubkoch a tak som ho objednala a podľa mna mu to bude odstraňovať… tak ma napadlo že sa opýtam aké máte skúsenosti.. mame dobrú kliniku už tak bol raz na preventívke lekári sú úžasní ale aj tak sa bojím za neho…
@bejusicek ja chodím s mladším synom na dentálnu hygienu od dvoch rokov každých 6 mesiacov, keď ideme aj na preventívku. Zúbky mu len vyčistí s takou pomarančovou pastou (deckám veľmi chutí :D ), a klasicky docisti medzizubnou kefkou a niťou. Plus nám ukáže, kde mal slabo vyčistené miesta a techniku, ako to čistiť. Čiže za mňa super. So starším som začala chodiť až od 4 rokov a zúbky sa mu začali kaziť. Mladší má 4,5 a úplne krásne zdravé zúbky. Pravdou je, že syn nemala nejaký problém, zubný kameň a tak, ale odporučila nám to zubárka kvôli tomu, aby si zvykol na zubarske kreslo a nebál sa
My sme zacali chodit na dentalnu v tomto veku, vozit sa v kresle, pustat si vodicku, hrat sa s maxi kefkou, vzdy trosku pocistila zubky podla toho kolko mali deti naladu, dcera tusim v 4 rokoch uz vysedela celu hygienu aj vdaka tomu, ze uz to bolo zname prostredie, drzim palce
@bejusicek no záleží či bude spolupracovať...naša bola na dentálnej teraz a to má čierne zubky a má 3,8roka....s tými zubkami jej neurobila nič, že tam by pomohlo len pieskovanie(to má z ATB) a to malým detičkám nerobia....malá to zvládla pekne , sedela mame na kolenách a teda hygienička bola sama mama veľmi milá, ju pochválila že nemá ani jeden kaz a pekne spolupracuje...ale popredu hovorila že platí sa podľa toho kao ideťa spolupracuje, ak nespolupracuje tak žiadna hygiena sa nerobí a teda ani sa neplatí....