Rada by som sa poradila v pripade syna, ktory bude mat 11 rokov a teda este niektore zubky su mliecne (hlavne stolicky, ine sa mu prave menia), ci mate skusenost s profi cistenim - detalnou hygienou. Mam pocit, ze tie trvale zubky aj napriek pravidelnemu cisteniu maju na sebe uz taky nanos - zubny kamen pri dasnach??? podla seba viem, ze niektore druhy jedla, caj..... toto sposobuju, ja osobne raz rocne podstupujem cistenie zubov. Avsak synova zubarka sa zatial k tomu nema, akoze to nie je potrebne. Rada by som vedela, ci aj deti v tomto veku uz podstupuju taketo cistenie zubkov.
Dakujem za kazdu odpoved
@katarina_g Ahoj, mám 9-ročného syna, k dentálnej hygieničke zatiaľ nechodíme, ale začali sme používať detskú dentálnu niť (kupujeme v DM), pretože po čistení kefkou (darmo sme zuby čistili dôkladne), pri ďasne a v medzizubných priestoroch stále ostávali zvyšky jedla. Pokiaľ si si všimla už hrubšie nánosy, ktoré sa nedajú doma odstrániť, určite by som s ním zašla k dentálnej hygieničke, zubný kameň odstráni a synovi poradí a ukáže, ako si má zuby správne čistiť.
ano aj detom sa robi dentalna hygiena. takze kludne by som ho objednala.
Ano robi sa. Popr.skus jednozvazkovu kefku ak ju nepouzivate
Moja dcerka chodi na dentalnu hygienu od 4 rokov, a to ma len mliecne zubky. Dentalna hygiena sa robi aj detom, raz za cas to len pomoze.
Kludne mozes ist so synom na dentalnu hygienu, ja to doporucujem. My chodime v Petrzalke k Popovicovej (je to v poliklinike na Strecnianskej), je velmi mila.
ako prebieha dentalna hygiena u 4 rocneho dietata? Mate skusenosti?
@katarina_g moja chodi na dent.h od 5 rokov
@katarina_g my sme boli s deťmí už veľakrát tu http://www.dentalcare-rosa.sk/dentalna-hygiena-... a dali našim deťom aj super prednášku o tom ako si majú správne čistiť zuby
Náš syn chodí k dent. hygieničke od svojich ôsmych rokov, takže v pohode.
@katarina_g dentalnu hygienu moze kludne absolvovat... aspon sa mu tie trvale zuby nepokazia