ahojte, na beznej prehliadke u obvodnej lekarky nam bolo povedane, ze ma pravdepodobne moja dcerka (2rocna) deformaciu celuste, lebo nespoji horne a dolne zubky na jednej strane....zubky nemame este vsetky, ocne nam este uplne nevyrastli achybaju nam posledne stolicky...cumlik mame od narodenia celkom intenzivne aj cez den, aj pocas spanku, taky ten splosteny zn. mam...lekarka ale tvrdi ,ze keby to bolo z cumla, tak ma vpredu predkus a nie na boku nespojene zubky, mam sa objednat u detskeho ortodonta...nemate niekto takyto problem?ako ste to riesili, co vam povedali?dakujem za kazdu odpoved
@gocrazy z cumla moze byt zle spojenie zubov nielen vpredu...lebo ak dieta zuzle na boku a duplom v case ked sa tie kosti a zuby este len vyvijaju, cumel strasne deformuje
@gocrazy moja mala ma zly skus,nema ani predkus ani podkus,tj. horne a dolne zuby sa neprekryvaju,nezapadaju,ale horne s dolnymi sa opieraju o seba,vyzera to,ze to zdedila po svokre,ktora to ma tiez,boi sme aj u zub.chir. povedal,ze musime cakat kym nebude mat trvale zubky,potom sa to da riesit urcitym druhom strojceka,nikdy sa nic neda robit s celustou,kym nie su trvale zuby aby ich napravou neposkodili 😉
@saska.t
@unavenasom
@aristka u nas v meste su dvaja ortodontici a jeden nas odbil, ze ma velmi plno, druhy zasa ze tak male dieta este nikdy nemali a ani take male neberu, po telefone povedal, ze to su urcite len z cumlika problemy, ze ked obmedzime alebo uplne vylucime, ze ona je este mala a sa to vsetko upravi a ked nie, tak to sa potom riesi cez trvale zubky...no takze takto
@saska.t uz som s nou bola toto doobedie u svojho zubara, tiez mi povedal ze to ma z toho, ze mlieko pila z flasky po leziacky+ten dudel non stop v pusinke, ale ze nejaka geneticka deformacia celuste urcite nehrozi, ze ked obmedzime cumlik a neskor uplne vylucime, sa to samo upravi a ked bude treba, tak su kadejake strojceky, ktore sa neskor daju pouzit....tak som bola kupit aj ten specialny cumlik mam, co je 3xtensi nez tie ostatne 🙂 a bude ho mat iba na spanie, ked zaspi, vyberiem.....hlavne ze to horsie nie je, lebo som sa velmi bala, ako tehotna som mala kiahne a vsetci ma strasili s kadejakymi postihnutiami, deformaciami a ked nam takto na prehliadke doktorka vyjadrila svoje podozrenie, az mi zle prislo....
@gocrazy sorry..ale dr ti potvrdi ze z cumla a flasky a ty kupis novy? 😕 🙄 ☹ ☹
@unavenasom nechapem preco sa cudujes, volila som mensie zlo....ty by si nechala svoje dietatko revat celu noc?keby bolo od narodenia zavisle na cumliku?zrazu mu ho len tak vziat?ved uz je aj tak velmi sikovna, ze vydrzi bez neho cely den
@gocrazy ak ma celodennu zavislost na cumli :( a ty mu ju rusis a nechas iba na noc..tak plakat moze rovnako cez den..cize by som ho zrusila uplne..ma 2 roky, cumel nepotrebuje ..a ano cudujem sa, lebo ak nieco sposobuje zdravtne tazskoti dietatu tak to davat nebudem ani obcas
@gocrazy
@unavenasom otvorený a skrýžený zhryz je jedna z komplikovanejších vecí v ortodoncii. suhlasím s
@unavenasom od dvoch rokoch kludne natvrdo zrušit. tažko, tažko sa to kompenzuje
genetická deformacia čeluste.... to nemohol povedat zubar... bud je tam deformacia- sučast vrodených gen. podmien.záležitostí... alebo získané...
v tom má pravdu,z cumla by mala malá predkus,či je to vážne a kam máš s malou ísť je najlepšie nech ti povie ona,či je to nutné vôbec riešiť