Mamicky, davate detickam floridovat zubky a ak ano ako casto? My sme uz mali floridovane, aj zubnu hygienu robenu, teraz po preventivnej kontrole, sme pochvaleny, ze zubky krasne bez kazov, len ten florid, dat, alebo nie.Kazdej dakujem .
Podla rady nasho pediatra davam fluoridove tabletky dcere, jednu za den, cistim iba vodou (takisto, ako synovi, ked bol mensi). Ked bude pouzivat pastu, dam fluoridovu a prestanem pouzivat tabletky. Tu, kde byvam, je vo vode fluoridu malo, preto ho pediater odporucal. My rodicia mame pastu s fluoridom.
ja davam synovi pastu bez fluoridu, jeho ucinok na zuby sa nepreukazal, dokonca je toxicky, takze detom by som urcite nic take nedavala
tak neviem - ked som bola mala, este skolkarka - za komancov, tiez nam davali fluoridove tabletky. Mne vtedy ocerneli mliecne zuby a mala som problem aj s tymi trvalymi. Ale ci to bolo z tych tabletiek, netusim 🙂
Jednej dcere davam 2 x pri preventivke za rok(13-rocna), jednej len raz za rok symbolicky,ta bude mat 12 rokov a este nemala ani jeden kaz, ta co jej davam 2 krat mala ako cca 7-rocna 2 kazy, odvtedy nic. Obe si umyvaju zuby otrasne, musim ich nahanat a trvat na doslednosti, pouzivame pastu Weleda bez fluoru.
Ahoj.Ja este malej vobec nedavam zubnu pastu iba kefku,má 21 mesiacov,ale ked jej budem davat pastu tak urcite bez fluoridu.My s manzelom tiez nepouzivame fluorid 🙂