Ahojte ,dávali ste deťom spraviť mliečne zuby teda kazy ?poprípade máte skúsenosti stým že dávajú na také zuby pastu zo striebra ? Naozaj to zabraňuje tým kazom ?
moj ma 6 rokov a uz ma dva kazy opravene
Boli sme opraviť zub aj 2,5 ročnému. Hádam mu ho nenechám hniť v ústach 🙂
davala, prave preto ze to az tak velmi neboli ako na trvalych, ktore naju hlboky koren a neskor sa neboja zubara aby sa dieta naučili spolupracovat
MOj 6r ma uz 6 kazov opravenych ale jeden uz mal taku dieru ,ze by sa mohol rozpadnut pri vrtani,tak mu dala striebornu korunku na to...tak ti poviem,2 x zvladol super opravu ale potom sme sa prestahovali a zubarka mu nesadla hahhaa,tak reval a nespolupracoval,no moje nervy..takze zaslo to do takeho stadia,je mu museli trhat zub,lebo ho tak zacal boliet a mal uz aj nerv chyteny...takze si zapamatal tu bolest a od vtedy chodime pravidlne a klop klop zatial v pohode.
Ano.9 rocna mala 1 kaz.Zubar vravel,ze ide o zub,ktory vypadava medzi poslednymi okolo 12 roku,takze odporucil opravit.
Samozrejme, ze dam opravit aj mliecne zuby. Mame 4 rocnu a zatial nemala ziaden kaz ani nic, kedze sa o zubky riadne starame. Teraz bola prvy krat aj na zubnej hygiene a prelestili jej zubky, kedze jej po antibiotikach ostal taky mierny povlak.
Pod mliecnymi zubkami su uz zalozene aj trvale a ak sa nechaju mliecne pokazit moze to mat vplyv aj na trvale, nehovoriac o moznej bolesti a nevzhladnosti.
Áno davli sme opraviť
@domisha02 samozrejme. akýkoľvek čo i len najmenší náznak kazu hneď riešime, teda zubárka rieši
Áno 10r ma opravené 2 zuby, nemala tam kazy ale sa jej z nich odlomilo. Dali sme vyplniť aby sa jej tam neurobil kaz
ano,samozrejme,niektore stolicky mas aj do 12 r
Dcerka ma medove zubky ( v 7 mesiaci som prekonala kovid a 7mu chorobu, dcerke sa prerezavali zubky, na ktorych uz pocas prerezavania mala miesta bez skloviny). Dali sme postriebrit, postup kazu to spomalilo.
A ano, osetrovat budeme i mliecne ked bude treba, aj vrtat. Ved kaz v zube boli i dospeleho, nieto dieta.