Dávali ste deťom opravovať kazy na mliečnych zuboch?

domisha02
16. apr 2024

Ahojte ,dávali ste deťom spraviť mliečne zuby teda kazy ?poprípade máte skúsenosti stým že dávajú na také zuby pastu zo striebra ? Naozaj to zabraňuje tým kazom ?

belle_vie
16. apr 2024

Dcerka ma medove zubky ( v 7 mesiaci som prekonala kovid a 7mu chorobu, dcerke sa prerezavali zubky, na ktorych uz pocas prerezavania mala miesta bez skloviny). Dali sme postriebrit, postup kazu to spomalilo.
A ano, osetrovat budeme i mliecne ked bude treba, aj vrtat. Ved kaz v zube boli i dospeleho, nieto dieta.

klementinka58
16. apr 2024

moj ma 6 rokov a uz ma dva kazy opravene

thoughtfulweirdo
16. apr 2024

Boli sme opraviť zub aj 2,5 ročnému. Hádam mu ho nenechám hniť v ústach 🙂

kacena4
16. apr 2024

davala, prave preto ze to az tak velmi neboli ako na trvalych, ktore naju hlboky koren a neskor sa neboja zubara aby sa dieta naučili spolupracovat

alenamihal
16. apr 2024

MOj 6r ma uz 6 kazov opravenych ale jeden uz mal taku dieru ,ze by sa mohol rozpadnut pri vrtani,tak mu dala striebornu korunku na to...tak ti poviem,2 x zvladol super opravu ale potom sme sa prestahovali a zubarka mu nesadla hahhaa,tak reval a nespolupracoval,no moje nervy..takze zaslo to do takeho stadia,je mu museli trhat zub,lebo ho tak zacal boliet a mal uz aj nerv chyteny...takze si zapamatal tu bolest a od vtedy chodime pravidlne a klop klop zatial v pohode.

lulu0123
16. apr 2024

Ano.9 rocna mala 1 kaz.Zubar vravel,ze ide o zub,ktory vypadava medzi poslednymi okolo 12 roku,takze odporucil opravit.

milanemila
16. apr 2024

Samozrejme, ze dam opravit aj mliecne zuby. Mame 4 rocnu a zatial nemala ziaden kaz ani nic, kedze sa o zubky riadne starame. Teraz bola prvy krat aj na zubnej hygiene a prelestili jej zubky, kedze jej po antibiotikach ostal taky mierny povlak.
Pod mliecnymi zubkami su uz zalozene aj trvale a ak sa nechaju mliecne pokazit moze to mat vplyv aj na trvale, nehovoriac o moznej bolesti a nevzhladnosti.

daom
16. apr 2024

@domisha02 my sme dávali pred týždňom 2,5r. postriebrit. Ma medove zúbky v začiatočnom stadiu a aj na stoličkách kazy. Malo by to zabrániť šíreniu do doby, kedy bude lepšie spolupracovať a dáme mu ich opraviť, teda minimálne tie stolicky, ktoré bude mať do 10r.

lucia851
16. apr 2024
mimikarol
16. apr 2024

Áno davli sme opraviť

momoftwo35
16. apr 2024

@domisha02 samozrejme. akýkoľvek čo i len najmenší náznak kazu hneď riešime, teda zubárka rieši

sense
16. apr 2024

Áno 10r ma opravené 2 zuby, nemala tam kazy ale sa jej z nich odlomilo. Dali sme vyplniť aby sa jej tam neurobil kaz

ktochytavzite
16. apr 2024

ano,samozrejme,niektore stolicky mas aj do 12 r