Ahojte prosím vás o radu, co ma dcéra na zubokoch.. Na jednotke akoby jej chýbalo kus skloviny.. Ďakujem za každú radu
No to bude kaz bohužiaľ
Väčšinou keď sa na zube okolo ďasná začnú robiť biele fľaky je to začínajúci kaz
Kaz a stale sa da opravit a zubky vydrzia az kym prirodzene nevypadnu.
Kaz. Pije v noci mlieko?
Môj drobec mal to isté na očnom zúbku - kaz - boli sme ho opraviť - dr.šikovne vyvŕtala raz dva, ani nevedel ako a už plombovali. Držím prsty 🙃
Inak keď pozerám na zväčšenú foto, nemá to aj na dvojke? či je to odraz svetla?
Kaz
@whatever1 áno je kojenia ma 18 mesiacov
@nikaeli áno kaz.. Boli sme dnes u zubára s tym...kolko mal synček keď ste boli vŕtať? Dcérka má 18 mesiacov... A áno aj na dvojke začína... Zatiaľ máme natierať gélom Gc tooth mousse...
Čítam, že už vieš. Má to aj moja malá, žiaľ, moja chyba - nedostatočne som odhŕňala peru pri čistení zúbkov. Malá má skvelú zubárku, doslova ma naučila ako sa správne čistia detské zúbky, s akými pomôckami atď a ten kaz (demineralizaciu, ktorá prešla do tmavšieho fliačku) sme akoby "zastavili". Vyliečiť sa sa nedá, no dobrou hygienou by sme mali zub udržať do výmeny. Vŕtať nebudeme.
PS: ak máš fb, tak odporúčam skupinu "Mame zdravé zuby". Vedie ju manželský pár, obaja zubári.
@mima172 my čistíme poctivo 2x denne, občas aj so sonickou kefkou a on sám si po sladkom berie kefku počas dňa a šúcha si zúbky.. a aj tak sa mu urobil kaz 🤷🏻♀️
syn má čerstvých 5 a pred 3 mesiacmi mu vyrástli dolné trvalé jednotky a všetky šestky..
ale keď si spomenula ten gél, spomenula som si, že aj dcéra to mala, keď mala necelé 2 roky - vtedy mi dr. povedala, že má len krehkú sklovinu a potrela jej to nejakým gélom, od ktorého jej zúbok do večera sčernal 😔
Ak sa ti da, obmedz nocne kojenie, a ak nie tak jej skus prebehnut kefkou zuby po kojeni(v noci). Ked clovek spi tak sa netvori tolko slin, cize to mlieko ostava tam kde nema a bude sa to zhorsovat.
Môjmu vŕtali 20 mesačnému. V pohode to dal. Ja som nočné dojčenie po zvážení všetkého zrušila. Ponechala som denne. Tri krát denne som mu umývala zuby. Ráno a večer s pastou. Po obede bez pasty. K zubarke sme chodili veľa, zúbky sa synovi kazili veľmi. Pekne spolupracoval, dôveroval jej a nebál sa. Už ma 10 rokov.
Kazy