Chcem sa opýtať a poradiť mam rojročného syna cisťimje zuby dôkladne nemáme cumeľ nepijeme umelé mlieko pije síce viac čaj ako vodu a stále mi tu pripadá že je tu horšie a horšie mala ste niektorá s týmto skúsenosť že ste robila všetko A aj tak boli zuby pokazené? ideme o týždeň k zubárovi tak som zvedavá predtým to nejako neriešil príde mi to že sa mu to nejako rozširuje a príde mi to divné lebo je to len iba na horných zuboch tie dole má krásne čisté biele.🤷 Už som z toho zúfalá lebo neviem ako mu pomôcť či sa len zmieriyy s tým že s tými hornými sa nedá nič robiť🤦 ďakujem za normálne odpovede
@123111 nemá to odmineralizovane?neviem či to je správny názov, ale raz som mala dieťa s takými zúbkami v školke to je normálne diagnóza len neviem či som to dobre napísala
Moja dcéra mala v 3,5 r na ocnom zube od hora kaz, ale lekárka to nechcela opravovať jej aj skoro vypadli a nerozšírila sa to
hlavne sa nezmier s tým, že nebudeme s tým nič robiť. V novej nemocnici je detske zubne, tam by to mali spraviť
@123111 tieto zúbky sa volajú medové zuby fľaškové zuby, demineralizované zuby. Absolútna stopka sladkostiam, prísna dentálna hygiena, dočisťovanie rodičmi. A áno je možné, že len horné zúbky sú zlé, spodné dobré. Skúste poprosiť pediatričku, či by nespravila krvný obraz-mineralogram.
@123111 Keď budete mat ďalšie dieťa, tak s týmto treba ísť na zubné oveľa skôr keď to ešte len začína. Toto je už dosť pokročilé štádium po týždňoch až mesiacoch. Elmex gél tu nepomôže. Jedine plombovanie + floridove tbl. Inak skončí so zlomenými zubami. Smer zubné co najskôr.
@123111 nám zubarka odporúčala tento gél natierať https://www.notino.sk/gc/mi-paste-plus-strawber.... Dcérka ma rok a dávam je to. Poradila by som sa s tou vašou o tom. Moja ma vrchné 4 úplne pokazené, krvný rozbor ma úplne vporiadku. Zubarka tvrdí, že je to z kojenia, ja si myslím, že zo sirupov na kašeľ… a spodné za nekazia tak, lebo ich obmývaju sliny. Jej nebude opravovať, iba keď budú v zlom stave tak vytrhne, ale Vášmu by sa mali dať zachrániť. Môjmu synovi v 3 a pol roku plombovala stolicky v premedikacii.
no ma sa podavať tak, aby dieťa nezhltlo ani gram. Teda daš si na vatovu tyčinku, množstvo ako maly hrašok , natrieš na zub, podržíš mu pery, aby sa toho nedotykali, nechaš pôsobiť 2 minuty a zotrieš, alebo poriadne nech to vypluje. To je riziko u deti, že to môžu zhltnuť. V podstate už od nejakeho množstva fluoridu je to smrtelne. Čiže dať pozor aby to nehltal. Inak je to velmi učinne. Aj dospelemu môže opraviť začinajuci kaz
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/elmex-...
@123111 Nam to doporucil zubar, ked mala dcera 1.5 roka. Len trosku vytlacit a potriet poskodene zubky. Najlepsie na noc po dokladnom vycisteni zubov. Moja to mala z nicneho kojenia, zial do troch rokov sa zuby rozpadli a pri korenoch vznikol zapal. Museli jej ich vytrhnut. Snad to nebude vas pripad.
nie všetci zubari chcu opravovať mliečne zuby. ja som mala 3r dieťa ked si zlomilo mliečnu jednotku hore. Zubarka dorobila chybajuci kusok. Vydržal dokedy nevypadol ten zub. Moja zubarka tvrdila, že pre zdrave trvale zuby je treba mať zdrave mliečne zuby. Ona aj blombovala mliečne zuby