Debry deň mamičky. Moja dcéra sa bojí zubárov a neviem ako ju toho strachu zbaviť. Prosím poraďte mi!
Ma 10 rokov a vždy keď je u zubarky tak tam po nej ta zubárka kričí 😭
@coolbaba tak zmen zubarku za normalnu
Ona sa bojí každého zubára už som jej zubára nemila cca 6 krát aj tak nepomohlo
Treba najst jednu normalnu zubarku alebo zubara. Ktora bude v pohode s tym ze prve razy si mala len posedi v kresle. Ja sama sa bojim zubara tak viem ze pristup je velmi dolezity. Drzim palce
A dôvod strachu? Aj moja ma 11 rokov a boji sa zubára ale nevyvadza.Mala takú malú zlu skúsenosť ale tá sa napravila.No tak potom sú všelijaké iné veci ako na to.Som to čítala na nete.Daju deťom piť takú vodičku a ono ich to trošku oblbne.Opytaj sa zubára mal by vedieť poradiť
Ona sa bojí že jej budú vŕtať zub. ale tera ako ma túto zubarku tak už sa bojí úplne všetkého nie už len vŕtania ale už aj prehliadky a tak
*teraz
Ja mam 30 rokov bola som u zubára ktorí mi fakt hnusne vytiahol zub... Ja som mesiac nevedela jest nič... Tak mi ROZBIL... prepáčte za výraz pery.... Píla som zo slamkou a jedla len jogurty.... Potom zápal, ktorí mi cistila iná pani Dr... Tak toto bolo horšie ako ťahanie zubu, nedali mi ani injekciu na umrtvenie... Nikdy na to nezabudnem... Ja som tak plakala ako nikdy... Hnusná bolest... Proste tím chcem povedať, že nie je zubár ako zubár... Keď ma po rokoch rozbolel zub ties som sa bála.... Čakala som na poslednú chvíľu... Ale ak človek musí, tak musí.... Nasla som si skvelú zubarku ktorá mi vytiahla bez problému zub.... Žiadna bolesť žiadny zápal... Ale ten strach vo mne zotrvával... A to som dospela... Tak sa vôbec nečudujem dieťaťu... Dúfam že nájdete človeka ktorí bude príjemní a bezbolstivy...
@coolbaba. Ja mam od malička strach a to už mám 21 rokov a tiež to zapríčinila zubárka. Aj mi rodicia zmenili inú ale ten strach som mala vždy. Išla som zubárovi už keď som mala taký zápal ze sami hnis a vykrivene ústa aj oko do jednej strany. Trpela som bolesti a nešla som. Potom mi to vytrhli tak ze si zavolali sestričku a zubarku z inej ambulancie a všetci ma ako malú držali. Bez injekcie keďže to už bolo veľmi zapálené. Od tedy som si tak nechala zuby ze mi korene ostali len. Tak som si to nechala pred dvomi rokmi vytrhat v narkóze. Spodné mi ostali skoro všetky. Vrche len nejaké stoličky tak mi bohužiaľ spravili štátne keďze na streliť by som si nedala. Zatiaľ fungujem tak. Len no ľutujem to n svoje sú svoje. Ale strach prekonať neviem :/
Mne trhali 6-ku, dali mi dve injekcie, ani jedna asi nezabrala, lebo to bolelo jak fras, sestricka ma drzala a doktorka tahala... Skoro som im odkvecla tak ma nechali lezat v kresle asi 15 minut...
Napriek tomu sa zubarov nebojim, chodim uz k inej, nez k spominanej, a chodim tam rada
Aj ja som sa tak strasne bala zubarov, nemohla som spavat ked som vedela ze mam ist k zubarovi..A vsetko len preto, ze skolska zubarka mi neverila, ze vrtanie boli a z neviem akeho dovodu ziaden statny lekar nechcel dat umrtvovaciu injekciu pri vrtani. Pritom som pri kazdom vrtani zazivala tu najhorsiu bolest, ktoru si viem predstavit, jacala som im tam, lebo nic ine sa nedalo. Doteraz je mojou top najhorsou bolestou, to co citim pri vrtani ked zub nieje umrtveny. Moj strach bol prekonany az u asi najdrahsieho zubara v celej BA, ktori ma pre mna pochopenie a umrtvi mi zub na poziadanie, dokonca mi dopichne ak si niesom pred zakrokom ista ze to zabralo. Odvtedy ziadna bolest a strach. Chodievam k zubarovi rada, aj ked si za to priplatim viac. Mozno mala sa boji toho vrtania prave preto ze ju to boli.. Umrtvuje jej zubarka pri vrtani zub?
@coolbaba a co no?my sme sa tiez bali a museli ame to tam prezit ,bozeee prezije aj dcera,len nech pwkne usta otvori u zubark,vrtanie boli,musi prezit.Akebo nech sa o zuby lepsie stara a neje sladkosti,tak nebude musiet k nim chodit.
No nvm ci poznate ale nemusite si dat vytrhat cely chrup pre pekne zuby pokial mate zdrave korene da sa to urobit aj korunkami je to sice ovela drahsie ale vydrzia vam cely zivot a nebudete musiet mat tie statne.
Milé mamičky, ďakujeme, že ste sa zapojili svojimi radami a zážitkami do tejto diskusie. Hoci vnímame tému ako prínosnú, nevieme presne uchopiť správanie zakladateľky témy.
@coolbaba , nakoľko neodpovedáš na naše súkromné výzvy, píšeme ti sem. Tvoje vystupovanie na Modrom koníku prešlo niekoľkými fázami. Najprv si tvrdila, že máš jedno dieťa, teraz ich máš 4, najprv si mala 20 rokov, teraz tvrdíš, že máš 36 rokov.. Jednoducho sa nám nepozdáva ako rýchlo sa mení tvoj život a ako reaguješ na ostatné naše mamičky.
Modrý koník je web pre mamičky, kde majú nájsť podporu, radu, povzbudenie. Máme problém s tým, ak sa niekto vydáva za niekoho iného. Potom nám prídu tvoje príspevky ako zavádzajúce.
Veríme, že iný web naplní tvoje očakávania viac ako ten náš. V rámci ochrany našich užívateliek ti blokujeme profil.
Prosim aj ja mam ten problem syn 11r ma panicky strach zo zubarou a boly ho zub viete mi poradit v Poprade alebo v Lm ktory zubar by pychol inekciu
Je to všetko individuálne. Myslím že kazde dieťa sa "bojí".. ja učím malu na to, že proste sa tam ísť musí.. s čím menej bude vyvádzať tým skôr budeme preč 😂 lebo skôr ako urobíme čo treba preč nepojdeme. Už viem, že tam musím ísť ja a nie ocko, lebo ten je mäkký na to 😂 Keď bola mensia bola aj so mnou, čakala kým mi urobia preventívnu alebo opravia niečo, dentálnu hygienu... Nerevala som 😁 potom chodila ona vždy a veru raz odišla ani ústa neotvorila, vymenila som zubarku a tej si dala aj zubný kameň odstrániť zo zubu, keď nám ju vymenili novej zase nechcela ústa otvoriť, revu bolo aj na preventívke... Novy zubár má injekciu s krokodílom, ružovu - to vedela už dopredu od kamoša, čiže na nič iné nemyslela.. dvadsať minút bol prvý boj a rev, muselo sa trhať, druhý krát išiel ocko a prišli so zubom, proste on to nevie, musela som ísť zase ja... ale teraz si už dá zub vytrhnúť ako nič. Vŕtať sme ešte nemuseli zatiaľ, ale poviem vám, zub ju bolel iba raz a tak, že by si dala robiť hocičo, aby to preslo. Dala by si ho aj vyvrtat.
Rovnako pristupovali ku zubarom moji rodičia a mohli sme sa aj pokakat museli sme to tam prežiť. Ako 6 ročnej mi trhali 4 predné spodné zuby naraz bez dnešných vymoženosti a tutulimutuli okolo toho, držali ma 3 ľudia a traumu z toho nemám. Ak som v detstve mala je preč, pretože pokazené zuby sú horšie ako tá chvíľa v kresle a presne preto som nikdy nejaké extra boľavé stavy kvôli zubom nemala (keď nerátam 8micky).
Určite by som kriciacu lekárku vymenila. A riešila zubárov s kľudom anglicana. Stačí si tu pozrieť príspevky o pokazených zuboch dospelých žien. Netutkala by som sa s tým. Je to neopodstatnený strach. Bála by som sa skôr toho, že budem bez zubov...
Joj baby toto som si zazila s mojim strednym synom.az rucal od bolesti prisli k zubarovy a ani za svet.uz som chcela ze vybavim narkozu a vsetky pojdu prec.ale po x navstevach si zubky dal urobit.a to mi aj zubar hovoril ze par krat prist bez vrtania len aby sa oboznamil a prestal sa bat.a veru aj tak bolo.
@vizvaryova1 dr.Hanusinova je super malej dava injekciu.
@zaira126 Dobry den ja som s vychodnej neviete vzala by ho nahodou kontakt na ňu
vek? a aká skúsenosť ju priviedla k takému strachu?