Dobrý deň môj syn (2) má celé červené líčka, asi mu rastú zadné zuby, má z toho aj horúčky. Nechce ani obklad ani jesť akoby ho to bolelo na dotyk. Trasie sa, končatiny má studené.. Plače a moc toho ani nepapá
Čo s tým? Prišiel som si sem po rady od viacerých mamičiek.
Lieky od boelsti. Gely na zuby. Kasovite jedlá. Vela tekutin. To co ma rad. Vyjdu hadam coskoro. Ak si myslíš,ze je problem,smer zubar.
Na horúčku a bolesť nurofén čipok alebo sirup pre deti. Ak horúčka pretrváva a neklesá zvykne sa to striedať s paralelnom pre deti už aj po 4 hodinách Ak teplota resp. horúčka už nie je a dieťa je stále uplakané podráždené nám v tomto pomohol dosť fenistil- kvapky, ktorý je na predpis. Samozrejme nie dlhodobo, my sme dávali 8 kvapiek. Gély na zúbky podľa mňa zbytocnosť, na chvíľu znecitlivie bolestivé miesto a účinok rýchlo vyprchá. Niekto si chváli aj camiliu a viburcol homeopatiká, nám osobne vôbec nezabrali ba naopak bol ešte horší. Na nechutenstvo nám trocha pomohol harmančekový čajík no sypaný, zapariť iba 1dc denne by malo piť také malé dieťa.Treba mať pevné nervy, pochopenie pre trpiace dieťa, každá bolesť raz skončí a aj zúbky pomaly všetky budú konečne von. Čo je to pôrod oproti tým 20.zúbkom? Pre nás niektoré mamičky bol asi aj pôrod prechádzka ružovou záhradou oproti tej nočnej more "zúbkovej"...