Čo pomôže na prerezávanie prvých zúbkov?

sonaniki
23. jan 2014

ahojte maminy, poradte mi nieco overene na prerezavanie zubkov. uz mame prvy von, ale sme strasne nervozny a aj nas prehana. poradte nieco co pomaha na ukludnenie a zmiernenie bolesti.dakujem 😲 😀

luba28
23. jan 2014

@sonaniki alpa No.1,..daj na prst a prejdi po dasienkach,.....

sonaniki
autor
23. jan 2014

@luba28 vdaka skusim, a nie je to moc silne 😎

miaria1
23. jan 2014

My sme vcera objavili dalsie dva zubky, takze mam doma stvorzubu selmu 🙂 Pomaha nam od zaciatku Jakoubek olejcek od Nobilis.Ked sa nam prerezavali prve spodne jednotky, tak bola dcerka velmi ubolena, tak som sem-tam dala aj Kamistad gel, ktory jej vdaka lokalnemu anestetiku stlmil bolest. Jeden cas mi nechcela jest obednu zeleninu, ale ovocie praskala jedna radost. Prisla som nato, ze jej vadi teple. Rucky ma vkuse v puse takmer cele, zuzle vsetko, co jej pride do cesty. Zopar poslednych dni jej davam jeden keksik od Ovka pre deti. Nie je velmi sladky, je v bio-kvalite a aj vdaka nemu si brusi dasienka. Su sice dost tvrde, ale v puse sa rychlo rozpustaju.

luba28
23. jan 2014

@sonaniki nie,ma to menej alkoholu ako geliky na toto urcene,len je to lepsie,....a dlhsie vydrzi

jul11
23. jan 2014

@sonaniki Geliky:Calgel, Mundisal alebo Dentinox a su aj ine,dosatt normalne v lekarni. Nam sa najlepsie osvedcil Dentinox. Ked je to velmi zle,tak aj normalne Nurofen alebo paralen, cipok,alebo sirup. Pripadne existuju aj homeo cipky Viburcol. recepty starych mam-potierat dasienko vinom-volakedy geliky neboli 🙂

sonaniki
autor
23. jan 2014

maminky dakujem pekne. budem skusat 😀 ked to bude moc zle dam si ja vinka malej alpu a hadam sa polepsi. este raz vdaka 😒

sonaniki
autor
23. jan 2014

a sudocrem je dobry na taky cerveny zadocek. a este otazocka cumel je vhodny ked ju bolkaju dasienka, predtym sme mali cumel na spanie. nenavykne si nan. ake mate skusenosti. inak vsetko co objavi ide do pusy. mame zajtra 6 mesiacov

luba28
23. jan 2014

@sonaniki ano,je to ako hryzatko velmi dobre,..aj nasmu teraz idu posledne,tak som mu cumlik omocila alpou a je fajn,...

sonaniki
autor
23. jan 2014

ok, vdaka za radu

sense
23. jan 2014

u nas zabera viburcol cipok, alebo homeopaticke gulocky, rozodne by som nedavala alpu kvoli obsahu alkoholu, aj gely na zuby su len cisto prirodne bez alkoholu, u nas este pomahala aj plienka namocena v studenej vode...

lulistek
23. jan 2014

@sense calgel ma 96% etanolu a alpa 60%

sense
23. jan 2014

@lulistek calgel nepoznam....ja pouzivam Osa zeleny a ten neobsahuje ziaden alkohol....

11nika11
23. jan 2014

Viburcol a Kamistad senzitiv..pri mojej dcére bol úspech zaručený 🙂 a studené hryzátko

seemani
23. jan 2014

Baby pri prereávaní zúbkov aj preženie? Tak to asi idú uz aj nám..ako dlho boli vaši malý nervózny? Mne malý nervačí už 5 dní..tri dni sa mi budil každú hodinu čo predtým spal aj do 3 rána ..najedol sa a spal ďalej do 7.. včera som mu na noc dala nurofen sirup a spal dobre.. môžem ho používať ako tlmić bolesti alebo mám kúpiť špeciálne na zúbky niečo? Inak zub ešte nemáme a teploty tiež nie.. ako dlho od prvých príznakov zvyknú vyjsť zubky?

sense
23. jan 2014

@seemani pri prvom zube skoro 2 mesiace , teraz pri druhom asi 2-3 tyzdne ale priznaky ze jej pojdu zubky mala uz asi od 4 mesaica.....

seemani
23. jan 2014

Noo my tiež asi od 3-4 mesiaca ale to len slintal a žužlal všetko..ale teraz poslednych 5 dní vkuse mrnká je celý taký čudný... tak hádam nebude mať takýto stav 2 mesiace 😲

lulistek
23. jan 2014

@seemani Moja mala je nervozna uz dost dlho a ano prehana niekedy kaka aj 5x za den, vsetko dava do ust,mrnci, je podrazdena. ja jej davam camiliu a dnes som kupila dentinox taky gel na zubky, mozno sa osvedci viac ako calgel, kamistad... pri najhorsom skus viburgol capiky. Ja som tiez dala obcas nurofen alebo panadol ked ju to strasne bolelo. ale ta camilia je super.

lulistek
23. jan 2014

@sense aha tak prepac 🙂

seemani
24. jan 2014

@lulistek no nám camillia moc nezaberala, ešte pred tým sme ju používali, ke´d ho svrbeli v troch mesiacoch ďasienka, a nejak sa to nelepšielo od nej, potom to prešlo a teraz sme sa znovu spustili ale už to asi aj bolí.. Skúsim nejaký gélik kúpiť. Len neviem ktorý, toľko značiek ste tu napísali, že si neviem vybrať. každej pomohol iný..

lulistek
24. jan 2014

@seemani hej no nic podla mna nepomaha nejako zazracne, ale aspon sa babo nachvilu ukludni ale nevravim ze to pomoze uplne. ja len ked vidim 5% zlepsenie je to lepsie ako nic .-) ja malej davam citron do rucky to tiez "umrtvi" to dasienko trosku

sense
24. jan 2014

@lulistek to je v pohode....nic sa nestalo...

sense
24. jan 2014

@seemani u nas bolo camilia len zbytocne vyhodene peniaze...

edko22
4. jún 2015

@sonaniki
Homeopatika Camilia obsah v jednej davke:
Chamomilla vulgaris (rumanček pravý) 9 CH……………............333,3 mg
Phytolacca decandra (líčidlo americké) 5 CH…………..................333,3 mg
Rheum (rebarbora) 5 CH…………………………………………..333,3 mg

Ak si pozries co znamena CH, tak realne mas v jednej kapsule:
Rumancek pravy 0,0000000000000000003333 gramu
Licidlo americke 0,00000000003333 gramu
Rebarbora. 0,00000000003333 gramu

Co tak nejake prirodne liecovo (obycajny rumancekovy cajik) a nie tieto homeopaticke nezmysli?

amamicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katulka3333
6. dec 2018

@11nika11 prosím ta ako si davkovala ten viburcol