Čo na kaziace sa mliečne zúbky?

andrejka1983
11. jún 2012

Mile mamičky, poraďte mi prosím co by pomohlo malej zastaviť kaziace sa mliečne zúbky? prvý zúbok jej vyšiel až po roku ,ale teraz jej už dva predne zúbky tmavnú a pomaly sa rozpadáva sklovina. pritom som dodržiavala stravovanie ako sa ma podla odporúčaní lekárov. Aj zúbky pravidelne čistíme. Jasne že som malej dala sem tam aj cokoladku ale určite nie v takom množstve ako ine deti co poznám. Moj synovec ma 5 rokov, zuby ako perličky a čo on sladkého pojedol,pije sladké malinovky,od dvoch rokov je permanentne na gumených cukríkov a pelendrekoch a zuby ma zdravé a biele . Tak ja neviem, kde je chyba.....je to genetika??alebo co mam robit? Počula som, že elmex gel pomaha...ma s tým niekto skúsenosti???inak lekárnička mi povedala že predne mliečne zúbky nebolia,iba stoličky...tak to ma "utešuje" 😒 ďakujem za každú odpoveď

salma22
11. jún 2012

skus sa poradit zo svojim zubarom ....alebo sa s nou tam objednaj aby pripadne jej ich pozrel alebo poradil ze co ...asi takto by som to riesila

hajanka
11. jún 2012

navsteva zubara 😉 ten vysetri a informuje co a ako
pravidelne cistenie
vylucenie sladkosti
ps: mliecne zubky maju nervy tak isto ako aj trvale, ver tomu ze aj boliet vedia vsetky tak isto ako trvale 😉

nina55
11. jún 2012

niekedy zohra svoju rolu aj dedicnost

katren
11. jún 2012

hlavne netreba zakladat tie iste otazky 2x 😉

gp2000
11. jún 2012

no to by zaujímalo aj mna,syn ma 3roky,a už badám škvrny na zubkoch,a to umyývam od malinkého malička 🙂 ,a sladke tiež nepapa vo veľkom,tak ja neviem kde je chyba????? ☹ 😒 a k zubárke ho nedostanem ani párom volov 😀 😀 ,takže asi tak

anjelicek26
11. jún 2012

Mliecne zuby bolia a este ako, nic si netreba nahovarat. Saska ma tri vrtane zubky, jeden bol tak hlboky, ze to od pohladu bolelo aj mna - stazovala sa uz tyzden na bolesti, mala tam aj opuch. Za tri mesiace od prvej bodocky - tak rychlo to ide pri mliecnych zubkoch. Bola to jedna bodocka, zubar nas odpinkal, o tri mesiace boli tri :( Takze tak - aj mliecny zub treba zablombovat, inak sa to v ustach bude sirit, nakazia sa aj ostatne zuby. Stolicky ma dieta do 10 rokov kym vypadnu! A takyto nakazeny zub ti nakazi aj trvale.

Takze sup sup k zubarovi. Isteze su deti, co su nachylnejsie na kazy, to mi nikto nevyhovori, mojej malej sa chudatku robi strasne vela plaku, cistime 3x denne, pouziva vodu a tento rok uz aj nit. Rano a vecer jej docistujem. A aj tak 😖 Treba si este raz pozriet techniku cistenia, ono sa to da robit aj zle... Saska ma elektricku, tou to proste ide efektivnejsie a ja docistujem rucnou... mame elmex pbastu a listerine ustnu vodu

oriesok
11. jún 2012

neviem, či ste počuli.. ale aj nočné kojenie starších detí spôsobuje kazenie mliečnych zúbkov.. dieťa ani nemusí jedávať sladké ale predsa aj mmliečko je sladké..
taktiež môže byť niečo s dedičnosti..

veronka
11. jún 2012

ja som sa pýtala na to svojho zubára, a povedal mi, že detičky to maju z toho, ked piju z flase sladke, napr. osladceny caj, mlieko s grankom, povedal mi ze tie mliecne zuby v pohode vydrzia do 5-6 rokov kym vypadnu, a ze keby mal problem s ich vypdnutim, tak by sa im pomohlo, ale ze sa nemam vobec bat, ze to je normalne....kazal cistit zubky rano a vecer aj s detskou pastou, nie iba cistou kefkou

kvetinka211
11. jún 2012

@ to s nocnym kojenim nie je pravda ... zuby sa kazia detom co v noci piju z flasky, kojenym (ani starsim) nie - ako zistila napr. tato studia:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.16...

Zrejme protilatky z mliecka chrania zubky malych papkacov 🙂