ahojte maminky, moj maly ma uz sice par zubkov, no teraz zacina so stolickami, a place strasne ze ho neviem ani utisit...Na co sa mam pripravit, co moze sprevadzat rast zubkov, mate skusenosti?dik
teploty, hnacky, moze byt mrzuty, uplakany, nechutenstvo. u kazdeho dietata je to ine. a najhorsie su ocne zuby, ani nie stolicky. ale dajte mu nurofen sirup, to je aj od teploty, aj od bolesti. pomoze a neublizi. aj ked nema teplotku, mozete mu dat na upokojenie a od bolesti.
moj maly mal zvysenu teplotu cez den bol nekludny a v noci nespinkaval ☹ .drzim palce
mi síce nemáme ešte ani jeden ale už to asi bude čoskoro lebo je hrozne uplakana skor taka nekludna ,mrnkava,v nci sme hore každu hodinu už aj ja mam toho po krk kedže som na nusama celími dnami,skušala som chladive hryzátka,geliky,a pod nič moc no,,,skušam to vydržat 😖
My sme ani nevedeli, že vyšli 4 zuby 😀 A doktorka nám povedala, že ak má teploty a hnačku pri zúbkoch, nie je to zúbkami, ale že problém može byť aj inde.. len my to všetko pripisujeme iba zúbkom
@evuliatko_tn suhlasim s @martinkatinka ze ak je teplota a hnacky, tak skor to bude nejaka crevna viroza nez zuby. ak je uplakany, tak asi jedine chladit a pretrpiet, kazdy z nas si tym presiel.
absolutne nesuhlasim so @stanislavao ze napchat do dietata nurofen, ze neublizi.
v najhorsom pripade skusit, ale inak radsej homeopatika, dobra je citronova stava, ta posobi ako lokalne anestetikum.
moj maly ma 8 zubov a navrete vsetky stolicky. unho sa rast zubkov prejavuje tym, ze mu vzdy zacne tiect priesvitny soplik a je nervozny ☹ nastastie spinkava pekne. nic mu nedavam, skor sa ho snazim nejako zabavit, aby na to nemyslel plus som mu kupila silikonovu zubnu kefku, ktora sa da schladit a tu velmi rad obzuva, lebo dotiahne aj dozadu.
babatko je umrncane, nema chut do jedla, mierne zvysena teplota, nadmerna produkcia hlienu, znizena imunita co moze sposobit ze je nachylnejsie na bezne nakazy ako hnacka, chripka ale zavazne ochorenia by sa nemali davat do spojitosti so zubkami...zavidim detickam kt. sa vobec netrapia kvoli zubkom, u nas je to horor a prezivame to dvojnasobne ☹ ...snad to bude lepsie, uz mame 12 zubkov tak este tych 8 vydrzat
nam uz zaberaju len detske sirupy....
To ze sa sam odstavil od mlieka a ani mliecne kase uz nepapa...to dokazem zvladnut...ale ze nezaberaju ani cipky,anihomeopatika,ci geliky na zuby...tak je to dost... ☹
Prajem pevne nervy...a vela zdaru do nevyspatych noci.....
Tak moze to byt rozne, nervozita, bolesti, dokonca aj hnacky a bolesti bruska, teplota, nespavost, aj nechut papat take hutnejsie jedlo.......kazde dietatko vzlada rast zubkov inak, viem to podla mojich dcerok, ale prerezu sa a vsetko sa vrati do normalu.CHce to len trpezlivost a mozno aj nejake geliky na zubky, alebo homeopaticke kvapocky. Drzime palceky.