Čo dať na opuchnuté ďasno 6 ročnej dcérky?

nikolka4
31. júl 2011

poradte mi čo mam dať malej 6ročnej dcérké na opuchnuté dasno od zuba včera ju bolel dali sme sirup paralen bolo dobre a dnes rano sa zobudíme cele líco a usta opuchnute a naša dr ordinuje zajtra ☹ dakujem vam

sasiki
31. júl 2011

určite choď na pohotovosť - tam ti poradia, kam na zubnú pohotovosť, pretože ju to môže dosť bolieť aj po užití liekov. Zúbok treba spraviť čo najskôť.

sashabb
31. júl 2011

Ja by som šla určite na pohotovosť. Treba to rychlo riešiť zrejme tam bude mať hnis, a treba to vyčistiť aby nevznikol zápal okostnice

aspinka
31. júl 2011

podla mojho moze ist aj o abces zuba take sa jej tam urobil zapal a nahromadil hnis niekedy sa urobi niekde na boku taky maly otvor kanalik a samo to zacne vytekat mavam to casto niekedy vsak nie a kde je zapal a hnis treba rychlo riesit pozor lebo pri neosetreni by mohla mat zapal okostnice a to uz je obrovsky problem ako dieta som to zazila spravil sa mi bolavy opuch nasi ze vydrzim do pondelka cez vikend som bola na oblbovakoch ale v pondelok som uz letela od zubara som dostala vynadane ze som mala ist na pohovost nie je s tym sranda 😠

vikuska
5. aug 2011

určite čím skôr na pohotovosť,to,že opuchlo líce znamená,že je tam hnis a treba zubok otvoriť aby mal kde hnis odtekať,tým sa zmierni bolesť,aj líce postupne odpuchne, nič iné nepomôže!!!!!to mi ver som zubná sestra.

minnie17
10. aug 2020

@vikuska môžem sa spýtať dneska som bola s dcérou(6) u zubarky bolel ju zub, len jej to vyvrtala nechala otvorené a po hodinke ako sme už boli doma som si všimla ,že má opuchnuté líce. Je to normálna reakcia? Ďakujem pekne za odpoveď.

vikuska
10. aug 2020

@minnie17 skús vyčistiť ten zub možno sa ta prevrtana dierka v zube upchala, ak to nepomôže tak zajtra zavolaj svojej zubárke, možno bude potrebné dat antibiotika, alebo viac prevrat ten zub, aby hnis vyriekol.

minnie17
10. aug 2020

@vikuska ďakujem pekne. Vyčistila som poriadne kefkou, ak by bola stále opuchnutá ráno určite volám zubárke. Ďakujem pekne

vikuska
10. aug 2020

@minnie17 volaj, zubárka vie čo má robiť. Niekedy nie vždy na prvý krát sa podarí dobre prevrat zub.