Zienky 👋
Prosím Vás, zajtra sme objednaný k zubárovi lebo syn 4,5r. Ma kaz na stoličke keď mu tam zájde jedlo tak ho sem tak zabolí na chvíľu
Už mu jeden krát trhali zúbok nema dobre spomienky boji sa, plakal pri trhani celkom kvalitne
Neviem ako zajtrajsia návšteva dopadne , ale obávam sa toho ze bude hystéria a niesom si istá ci sa zubárovi podarí ten zub zaplombovat.. možno áno, ale nedávam veľké šance. :D syn chodí k zubárovi pravidelne na preventívnu
No chcela by som sa teda opýtať ci sa vám niekomu stala tala situácia ze mliečny zub sa neblomboval ak dieťaťa nespolupracovalo a co teba potom aké sú ešte možnosti ako ste to teda riešili pretože nerada by som mu tie kazy nahavala len tao kým zúbok nevypadne keďže to je ešte dlhá doba
Dakujem
vysvetli mu co ho caka , ono vrtanie neboli podla mna vobec, ak to lekar dobre umrtvi a trhanie mi pride drastickejsie. ak by mu aj injekciu davala, tak by som popytala nech najprv da gel/sprej na umrtvenie, a vtedy tu injekciu ani necitit a potom by mohol spolupracovat v pohode. ja mam sice 2,5 rocneho len, a toto sme neriesili, riesili sme nedavno ockovanie, co mal ist a teda som ho na to pripravovala dva tyzdne, kreslili mse obrazky sestricky, doktorky ako pichaju injekcie, aj sa hral ze mne akoze picha a macovi a zvladol to fakt vyborne, co som bola prekvapena, lebo pred mesiacom strasne krical uz len pri vchode ze nechce, nespolupracoval (riesili sme ockovanie proti kliestom ). a teraz vedel, ze ked to zvladne, pojdeme do obchodu a moze si kupit nieco na papanie na večeru , co by si dal a pomoct mi v obchode, a v ruke si cely cas ked bol v ambulancii drzal take auticko ako podporu 🙂 to len take tipy co moze pomoct prekonat ten strach unho
Ďakujem Vám zienky. 🙂
Spýtam sa doktora aj na ten gelik na umrtvenie alebo niečo také....
Akurát som sa so synom o tom znovu rozprávala a zatiaľ je na tom dobre , sam vraví ze pôjde ze si dá opraviť zúbok ze nebude utekať. :D len ze nechce aby mu ho trhali tak som mu vysvetlila ze ak vydrží a nahá si ho ošetriť tak nebude treba už trhať tak som zvedavá ako zajtra ci zmení názor. 🙂
Ďakujem Vám
Dcere ked trhali mliecne zuby sestricka jej cely cas rozpravala a po čele jej gulala mensiu gumennu hracku aby jej odviedla pozornost. Nevadila jej injekcia ani trhanie. Tiez som sa bala, ale prebehlo to v klude.
Ak sa nebude teraz riešiť,že si to nedá tak to skončí tak,že bude musieť ísť von. Možnosti sú vždy, vždy je ale otázka financií. Určite dat zúbok umrtvit, najskôr gél potom injekcia. Samozrejme,že treba dieťa pripraviť,že je to zvláštny pocit ako keď mu noha strpne. Zubar/ka by mali samozrejme mať rtg aby vedeli aký hlboký je kaz, či náhodou nemá chytené aj iné zúbky.lebo takto mi príde,že preventívku spraví ale medzi zubami vidieť kaz len keď je už hlbsi. Nepíšeš ale ktorý zub, či je to medzizubny kaz ... drzim palce aby to zvládol co najlepsie
autorka ako ste dopadli ? vsetko ok, zvladol to ? ?
mojmu asi v 6rokoch prvykrat plombovali
zubarka mu tam dala nejaky gel na umrtvenie (nedavala injekciu) a kedze nebol velky tak raz dva to bolo hotove
medzitym mu tam porozpravala, ze tam ma kadeake hadice ako poziarnik Sam
celkom v pohode to prebehlo, tiez som sa obavala
teraz ma uz 12rokov a v pohode aj vrtanie, aj trhanie, ziadne traumy
len penazenka zaplacee
a vzdy dostanu nieco od zubarky, lopticky, lizatka, nalepky ....deti sa tam tesia😅😂😂
drzte sa, mozno to zvladne uplne v pohode