Čistenie zúbkov

julisalove
2. júl 2014

Kedy ste začali s prvým čistením zubkov u vašich drobcov? Ako ste čistili prvé zubky?

tatianka79
2. júl 2014

@julisalove Cistime od prveho zubku (aj ked stalo sa ze sme zabudli alebo nemali cas) a to rano a vecer. Zubnu kefku cura kid lebo ma totalne jemne stetinky a dobre sa drzi v rucicke. Ked bol maly babo tak som mu kefku nechala nech si pomasiruje dasienka,ked zacal poriadne papat a mal uz aj stolicky tak som mu ich zacala jemne cistit aj ja - len som mu po zubkoch jemne prebehla. Teraz ma maly 19 mesiacov a trosku protestuje ale paci sa mu ked mu akoze dam pastu a pozera na seba do zrkadla 🙂 no a pptom mu ich rychlo prebehnem este raz ja,cistime len cistou vodou zatial

zlatusik74
2. júl 2014

Nám vyšli prvé zúbky v 6-tich mesiacoch - doteraz ich je 8 a to bude mať malý za 10 dní 1 rok. Zo začiatku sme prvé zúbky čistili gázou- omotanou na prste, striedali sme to z takým umelým náprstkom/s kefkou/. Teraz sa s malým zabávame, pretože jednu kefku musí mať v ruke on a druhú mám ja chvílu čistí on a chvílu ja. Je to zábava. Vždy mám jednu kefku v rezerve, ak by ju rozkúsal, čo sa nám stalo. Je to preňho zaujímavejšie. Čo sa týka pasty tak len takú malú bodku na kefke.. samozrejme že musí byť soft. Držím Vám palce nech sa Vám darí...

ichbinich
3. júl 2014

@julisalove:
Ked vysli prve zuby. Babatkovskou kefkou, najcastejsie som kupovala MAM. Zo zaciatku iba vodou plus fluorove tabletky. Syn uz presiel na zubnu pastu, uz mu fluor nedavam. Snazim sa cistit "vsetky zuby zo vsetkych stran". A to aj napriek pripadnemu protestu. Niekedy pomaha spievat, pocitat, robit opicky, nechat pozerat do zrkadla,... Podla toho, ako sa dieta sprava. Dcere dam kefku aj iba olozivat a hrat sa, ale cistim jej zuby ja a poriadne. Synovi (4,5 roka) tiez cistime zuby my rodicia. Aj ked sa to v skolke ucil, docistit musia rodicia. Minule som citala, ze dokonca do 8-9 rokov...

cenculinka
3. júl 2014

Aj my cistime kefkou cura kid. Felix ma 19 mesiacov,posucha si spodne zuby a horne a stolicky ani za svet,reve jak tur,zavrie usta a ani bohovi ☹ ked mu dam moju kefku tak si tiez "umyje" spodne zubky a dost. Cisti si zuby odkedy sa mu zacali prerezavat prve

jobmy
2. sep 2014

Ultrazvukové zubné kefky pre deti Emmi-dent

Deti vedia jednoducho podržať zubnú kefku na svojich zuboch. Drhnutie už nie je potrebné. Toto robí čistenie omnoho jednoduchším. Čistenie zubov Emmi-dent-om je radostné!
Vzduchové vlnenia čistia aj medzi zubné medzery a prenikajú aj do ďasna. To je ideálne pre deti. Zubné nite a vyplachovanie, čo deti nemajú radi, už nie je potrebné používať.
Emmi-dent ultrazvuková zubná pasta je veľmi jemná a berie tiež ohľad na chuťové zmysly detí.
Vytvára miliardy mikroskopicky malé nano bublinky, ktoré sú schopné preniknúť do najmenších priestorov ústnej dutiny.
Implázia týchto mikroskopicky malých bubliniek, narušia nánosy a zubný kameň.
Antibakteriálne a terapeutické pôsobenie zabraňujú vytváraniu rôzne dutinky a tým je návšteva zubára pre deti veselým zážitkom.

http://jobmy.emmi-club.de

kandia15
24. sep 2014

Hned ako nam vysli prve dva zubky s jemnuckou deckou kefkou a pastou znacky Topfer (http://www.lasan.sk/Topfer-Detska-gelova-zubna-...)

nenabaja
8. okt 2014

My mame z cistenia zubkov hru, odkedy mu narastli 🙂 Vzdy ked si umyvam ja, dam kefku do ruk aj jemu a necham ho nech sa s nou hra. Potom mu este vycistim ja, aby sa nepovedalo.