Čistenie zúbkov 1,5-ročného

vasjar
11. nov 2022

Ahojte, už som zúfalá. Syncek už má povlak na predných zuboch. Snažím sa mu čistiť zúbky každý deň, ale on neustále pri tom place. Robím to nasilu, co ma aj trápi. On si sem-tam zúbky pocisti sam s obyčajnou kefkou, ale to ju len pohryzie a stetinky mu vyčistia iba dolné stoličky. Myslíte, ze ten povlak z predných zúbkov sa dá ešte vyčistiť? A ako ho "donútit" aby si zúbky dal čistiť

katie253
11. nov 2022

@vasjar my máme dve kefky, jednou si "čistí sám" a druhou mu čistíme my. Dávala som mu moju kefku, aby on mne vyčistil zuby, smiala som sa, vydávala zvuky smiešne.... poňali sme to ako hru... Zo začiatku tiež protestoval, ale teraz už si pekne nechá umyť. Nerobte mu z toho stres, lebo si nebude chcieť vôbec umývať zuby. Smejte sa pri tom, robte "opičky"....

chillibubble
11. nov 2022

kupila som knizku o Terke a zubarovi, pustila som jej Bol raz jeden zivot o zubnych kazoch. ale asi je to o povahe dietata. ta moja 4,5r sa teraz boji ist spat s nemumytymi zubami. ak ju chcem nahnat do postele, tak vyhrazka ze pojde spat s neumytymi zubami je ta najsilnejsia 😀
ale teda aj napriek tomu ma uz 2 zubne kazy ☹ takze cistenie je ozaj dolezite. a nie len zubnou kefkou a pastou.

ankare
11. nov 2022

@vasjar môj má dva roky a tiež mu čistim nasilu. Často aj plače. 🤷

tani777
11. nov 2022

Starsia mala okolo 2r obdobie,ze ani za svet cistit,pomohol mobil a pesnicka vesele zubky od jarosa..mladsej 2r.,len nasilu,dam si ju lahnut na chrbat,hlavu medzi nohy,ak velmi protestuje,tak jejj ruky prichytim stehnami...inak sa neda vobec 🤷‍♀️ ona nechce,a hlavne jednu stolicku,o ktorej nam zubarka hovorila,ze je odvapnena a je otazka casu,kedy tam bude kaz...

baluinka
11. nov 2022

@vasjar nasa ma 22mes a do cca roka a pol to bolo tiez a placom/revom, nasilu som ju pri tom drzala..potom som vyskusala inu taktiku: tvarim sa,ze ma na tych zubkoch mak/kukuricu a musime to z nich vycistit (vzdy tak prekvapene poviem "aha,tu mas este mak 😯,dame ho prec,dobre?"),toto ju hned zaujalo,ostala taka prekvapena a zrazu si dala tie zuby vycistit aj dobrovolne..potom tie zuby este "šteklíme",, aj to sa jej páči. skuste toto 🙂 a ak by to nezabralo,cistila by som na vasom mieste zial aj nasilu..

marianarem
11. nov 2022

@vasjar U nas zase zabral jedine uplatok. Isli sme do obchodu, vybral si nalepky a potom kazdy den za cistenie jednu dostal. Nejaky cas ho to velmi motivovalo. Po case uz menej, ale to uz si zase zvykol, ze sa zuby umyvaju a uz to islo aj bez odmeny.

weddinglove7
11. nov 2022

@vasjar môj ma teraz 1r4m a tiež s tým bojujem ako čistit.. Uz len úspech ked mi otvorí ústočka. Tiež som si vsimla ze mu trochu začína do žlta povlak na prednych zubkoch, ale tak zatiaľ sa snažím čistit kolko sa dá. Stoličky mu teraz ešte len idu... Hlavne ho nenutim. Keď vydrží 10 sekud, rozkričí sa a ujde, neriešim. Uz sa mi stalo ze mi počas dňa ukazoval na kefku, ked som mu bola umyt ruky, tak som to skúsila opäť vtedy. Najviac sa mu zatiaľ páči ked mu dam aj detskú zubnu pastu ( dávam ozaj len tak mini mini množstvo lebo vyplut nevie) a vtedy krásne otvorí pusinku a prejdem mu všetky zúbky. Striedame taky naprstok na umývanie a zubnu kefku. Kefkou si chce niekedy aj sam, ale to ju skôr len žužle.
Pri starsej dcérke 3r2m, sme tiež takto začínali, ze najprv nechcela a potom sa to uz predlzovalo a teraz si uz pekne cistime, pritom si spievame také moje vymýšľance o zubkoch... 😁 a robíme si srandy, ale ona uz ma elektricku zubnu kefku a ked pekne vydrží čistenie, tak si potom sama môže umývať, namáča si ju do poharika a sa jej to páči ako sa to točí 😁

chillibubble
11. nov 2022

@weddinglove7 su aj jedle detske pasty. moja dlho prehltala vsetko, co jej ostalo v puse. az po cca tretom roku uz vsetko vypluva.

weddinglove7
11. nov 2022

@chillibubble a s akou máš skúsenosti? Vyskúšala by som 🙂

vasjar
autor
11. nov 2022

@weddinglove7 no vy to mate také isté ako me, teda...

vasjar
autor
11. nov 2022

@weddinglove7 my máme NUK, bez fluoridu, ale aj túto dávam iba ze štipku

chillibubble
11. nov 2022

@weddinglove7 striedala som weledu(s takym krokodilom) s nobilis tilia gelom, tie su ale bez fluoru. a mne odporucali v curaproxe aj pastu od 2+ ale ta uz ma tusim fluor tak neviem. mozno aj ta chut ich moze motivovat tu kefku v puse zniest. a potom ked budu starsie uz lepsie pochopia, preco sa zuby musia umyvat a ze musia pastu uz vypluvat.

weddinglove7
11. nov 2022

@vasjar veru sme na tom podobne....🙂😏

weddinglove7
11. nov 2022

@chillibubble Ked som sa pýtala zubarky ze co odporúča, hovorila mi, ze treba pastu s floridom a uplne trochu. Tak som skúšala zo začiatku rôzne na ktorých bol vek ze od Or a mali florid, len sa mi nezdalo ze by boli jedle, ale to sú asi tie bez floridu. 🙂