Viem, že existuje elmex od prvého zúbka... aj sme ho používali, občas aj používamé... len ked vidím ako to dcérka prehlta tak sa mi to vôbec nepáči 😒 😒 😒 . Občas umyjem koloidným striebrom, ale viem že to nieje dobré stále používať, občas urobím tak že kvapnem citrokvapky do 2 dc pohára s vodou a umývam tým...ako aj dnes večer... ale tak by som chcela vedieť čím umývate vy? Kefku som si kúpila pre seba curaprox a je fantastická...jemné štetinky...tak som sa rozhodla že kúpim aj dcérke,ale som ostala zarazená,že detská kefka má tvrdšie štetinky ako dospelácka... 😖 tak jej umývam dospeláckou...
Zatiaľ má krásne biele zúbky bez známok tlenia...ale chcem sa tomu vyhnúť ako sa len dá... a nielen to ...ale nechcela by som zažiť nejaké zubárske zákroky v tomto veku 😒 tak robím všetko preto aby to bolo OUKEJ
@jasmika existuje od weledy detský gélik na zúbky, tak tým, je prírodný, nevadí, že ho dieťa nevypľuje 😉
@beruska.zuzanka toto by som vyskúšala asi najskôr..dakujem 😉
kefku Curaprox detska... pasta elmex detska..🙂
@jasmika ... my tiez pouzivame elmex kefku a elmex pastu .. kupujem to balenie kde je kefka+malicka pasta ... ked sa ta minie je cas kupit opet nove balenie a hned aj vymenit kefku 🙂 a raz tyzdenne potierame zubky na posilnenie elmex gelikom 🙂 ..... skusili sme aj ine jahodkove pasty ale neosvedcilo sa .. viac ako umyvanie sme ich papali ... pre mna je elmex rozhodne naj 🙂
@jasmika ahoj ... môj syn používa od pol roka len elmex pastu a elmex kefku .... sám si ju vypýtal keď videl ako s manželom umývame zuby .... a predsdtav si, že s touto kefkou si aj prerezal prvé zúbky ..... ja som sa aj pýtala na tú pastu elmex či je vhodné keď ju dieťa aj prehltne, kedže niekedy je ťažké naučiť ich vypľúvať a nič nezjesť ..... lekárka mi povedala, že táto pasta je práve tak navrhnutá, že detskému žalúdku nič nespravý ... preto je určená pre deti od pol roka ..... odvtedy používame len tú .... syn má 3 roky a už zničil 4 kefky, teraz má piatu a jedna pasta nám vydrží max. mesiac .... veľmi sa mu zapáčilo umývať zúbky ... nikdy by som dieťaťu nekúpila pastu, ktorá je sladká ... potom si veľmi ťažko zvyká na klasickú pastu a tie sladké sú vraj horšie na žalúdok keď ju dieťa prehltne ..... je to len môj názor no na elmex pastu určite nedám dopustiť ..... syn mi poje toľko sladkého že až a nemá žiadne problémy ..... tak držím palce pri správnom výbere 😉
My rovnako Elmex, no a čo sa týka tých citrokvapiek, neviem síce o čo ide, ale keď počujem citro, tak si predstavím citrón a teda ak ide o citrónový výťažok, myslím si, že to nie je vhodné. Nakoľko ani zjesť jablko, či čokoľvek čo obshauje kyselinu nie je vhodné kombinovať s čistením, čo mnoho ľudí robí, že zje jablko a potom ide hneď drhnúť zuby a tak si sklovinu poškodí :(
elmexkou 😉
elmex pre deti
@natalkaa2011 pravda a este aj naopak... vycistia si zuby a idu jest. Ale n ie je to len "kyslim" ale aj cukor v ovoci (fruktoza sa rozklada priaamo v ustach a teda na zuboch vydrzi dlhsie). Zuby su tak citlivejsie.
Pouzivame curaproxku alebo nejaku malu kefku co prave maju, elmex kefka sa mi nepacila. Co sa tyka pasty, tak mame bio od weledy z Dmky, v pripade, ze sa prehltne tak nevadi... velmi mi ju mala nevie vypluvat dobre aj ked sa snazime. Elmexka a ine pasty, malo by sa obmedzit to prehltanie dieta by ju nemalo jest, ale urcite ten kusocek pasty krpca nezije. Ale aby ho nebolelo brusko...
boze ze "decka" 😝 jasne ze detska. 😲
@kaja73 presne tak.. aj ja používam pre ňu tú ultra soft od curaprox... má aj takú dobrú veľkosť pretože má väčší záber a preto ked niekedy malá vymýšľa ked jej umývam zúbky, tak jej to rýchlejšie a dôkladnejšie vyčistím s tou..... 😀 teraz to je už lepšie...ale boli časy ked si nedala zuby umyť ani za svet..tak som ju musela jednoducho pripučiť a vymyť jej nasilu... 😖 ale teraz si dá pekne...
no my zatial umyvame zubky len cistou vodou a kefkou ziadnu pastu nedavam ...pasta aj tak sluzi len ako avivaz tak to napisala jedna zubarka, zakladom je kefka a spravne umyvanie zubkov ... a dalej prevencia proti kazom- po sladkom jedle si umyt zubky, alebo nepodavat casto sladkosti ... no a to plati aj o sladkych napojoch radsej len cistu vodu ..
Zubarky mi odporucaju umyvat bez pasty, hlavne dobre mechanicky ocistit - a aj normalna zubarka aj ortodenticka mi odporucaju curaproxky.. Nemam rada take promo, tak som prvych par rokov odolavala, ale potom ma skusenost presvedcila 🙂 Aj sebe aj detom kupujem - detom toto http://www.pilulka24.sk/curaprox-ck-4260-detska... super zabavne aj hygienicke je, ze tieto detske kefky nemusia byt oprete v pohariku, ale same stoja "na nozicke" 🙂
A este babatkam vraj treba docistovat zuby gazou - ale to mi tie moje nikdy nedovolili.
ja jej umyvam normalnou dospelackou curaproxkou... detska jej ten povlak neodstranila a robili sa jej skarede "usadeniny". Pstu y weledy a elmexku...
@jasmika v dm kupis pastu bez fluoru