Ahojte maminky, čo odporúčate robiť, prípadne je tu nejaká zubárka? Ide i to, že syn pred mesiacom cca spadol a udrel predný zúbok nič strašné ma 4roky trocha krvi šlo a odvtedy neviem , či narušil sklovinu ten jeden zúbok reaguje na studené veci ale dnes som si všimla ze tŕň zúbok ma už sivú farbu mení aa a teraz neviem ci ísť l zubárke nech vytiahne alebo nechať nevh vypadne už sám keďže je mliečny ešte
u zubarky ste este neboli vobec? dnes sa normalne s detmi chodi s mliecnymi zubmi...
zmena farby skloviny na sedu znamena ze zub odumiera, bude z neho tzv. mrtvy zub, ale je to mliecny zub, vypadne sam, novy by mal byt ok.
urcite ale spomen zubarke, aby kontrolovala potom novy zub, casom sa moze ale aj nemusi nad zubom vytvorit vnutorny granulom (v zavislosti od toho ako silny bol naraz na zuby) a to by mohlo potom poskodit novy - trvaly zub, ktory by mohol tiez casom odumriet
Choď k zubárke ale pravdepodobne odumiera, buď ho tam nechá alebo vytrhne.
@mabenn predstav si ze chodíme od 1 roka pravidelne 2x rocne na preventívnu ale úraz bol po návšteve
Ďakujem baby volala som.zubarke nakoniec ozve sa kedy mame prísť lebo ma toho veľa tento týždeň 😇
predstavujem si...utocny ton je zbytocny, toto je otazka na zubarku...najma ked dietatu sposobuje neprijemnosti pri piti/jedeni
A možno dovtedy aj sám vypadne, kým sa vám ozve 😀
no ked ma styri roky tak to by este trvalo rok ci dva kym by isiel von. ale pokial mu sposobuje bolesti ci tazkosti tak by som s tym nevahala a dala ho von. ved mu narastie druhy. na ten vsak uz pozor 😅
Aj neterke sa stalo to isté, ale s tým, že ona ten zúbok mala potom v ústach ešte asi rok, kým jej vypadol sám. 🙂 Nasilu by som ho ale von neťahala ani nedala vytrhnúť, telo si s ním poradí samo, keď je mliečny, vypadne aj sám. 😉
2 ročnej dcérke pri páde z odrážadla zčernel predný zúbok.Samozrejme, u zubárky sme boli.Že to treba sledovať.A nakoniec zúbok po mesiaci sám vybledol a už je pekný biely.
@kristin00 nám nakoniec ze v poriadku troska poškodená sklovina a preto zosivel ale aj ss troska kolíše tak to sledujeme so zubárkou q ak by bolo horšie tak vytiahne
ked je mliecny, coskoro si ho dieta vytrhne aj same, ked sa zacne uvolnovat.